Hlavní obsah

Zatáhli jsme se a to nebylo dobře, litoval po páté porážce za sebou pardubický Čáslava

Praha

Porážka 1:2 na Spartě už byla pátou v řadě pro Pardubice, které mají velké starosti nejen s udržením pozice pro přímý postup do čtvrtfinále, ale ohrožují si tak i vlastní účast v play off.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Juraj Mikuš oslavuje gól na 2:1 proti Pardubicím.

Článek
Fotogalerie

Domácí vyhráli těsně, poměr střel 41:17 ale dokládá jejich zřetelnou převahu na ledě. „Hrálo se na jednu bránu," mínil kouč vítězů Josef Jandač. „V poslední třetině jsme se o výsledek děsně báli, bylo to vidět," věděl pardubický trenér Miloš Říha starší. „Celý zápas dřeme a pak si necháme pět minut před koncem dát zbytečně gól," zlobil se autor gólu Tibor Marcinko.

„Zatáhli jsme se v poslední třetině až moc, to nebylo dobře," litoval zkušený obránce Petr Čáslava. Hostům navíc chyběl marodící kanonýr Sýkora. „Na mužstvu se taková absence citelně projeví, série nezdarů se promítá i do psychického rozpoložení," tvrdil Říha.

Na desáté místo mají Pardubice teď k dobru už jen dva body a ještě je může předstihnout i jedenáctý Liberec. „Teď jsme v situaci, že nějaký zápas musíme uhrát ani ne tak hokejově, ale spíš poctivou dřinou a narovnat si psychiku," uvažoval Říha, jehož tým od reprezentační pauzy nepoznal radost z výhry a během těch pěti utkání dal pouhých sedm branek.

„Nemáme zrovna ideální naladění, ale jsme si vědomi i vážnosti situace. Potřebujeme už nutně urvat nějaké body, nejlépe už příště doma proti Varům," burcoval mužstvo kapitán Čáslava. „Jedině tvrdá práce a pozitivní myšlení nás dostanou z problémů," doufal Marcinko.

Spartě plný bodový zisk upevnil čtvrtou příčku, zajišťující vstup do play off doma, jenže k marodům Réwayovi, Pilařovi a Vondrkovi se přidali další zranění Klimek (rameno) a Ďaloga (otřes mozku). „Ten počet absencí mě trochu začíná strašit," připustil Jandač.

Reklama

Související témata: