Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 5:1Vítkovice prohrály v Litvínově a klesly na desáté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Šrámek 1 : 0
31. Lukeš 2 : 0
40. Pavlík 3 : 0
47. Pavlík 4 : 0
51. Štindl 5 : 0
58. Štencel 5 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Vítkovic prohráli v nedělním 49. kole extraligy na ledě druhého Litvínova 1:5, klesli z osmého na desáté místo a v boji o play off mají před jedenáctým Libercem náskok už jen čtyř bodů. Domácí Verva i přes tříbodový zisk ztratila po vítězství Třince teoretickou naději na vítězství v základní části. Na Oceláře ztrácí se třemi zápasy do konce 11 bodů.

Článek

Na první branku utkání diváci čekali pouze 41 vteřin. Šrámek střelou švihem překonal Dolejše a domácí šli do vedení. Ve druhé minutě prověřil Francouze bekhendem hostující kapitán Burger, vyrovnávací branka z toho ale nebyla. Na druhé straně měl slibnou příležitost Majdan, který však zblízka vysoko přestřelil.

V osmé minutě srazil Sklenička hostujícího obránce Štencla, který se těžce zvedal z ledu, ale v utkání pokračoval. Francouzovi zatrnulo v 12. minutě, kdy ho Olesz prověřil střelou z nulového úhlu, domácí brankář se ale nachytat nenechal a puk ukryl ve výstroji. V závěru první části měl na hokejce gól Lukeš, ale Dolejš se vyznamenal a zakročil lapačkou.

V 27. minutě se snažil Olesz opět překvapit Francouze, který ale byl u tyčky. V polovině utkání se prosadili podruhé Severočeši. Ručinský nabil Lukešovi, který se tvrdým projektilem nemýlil. Hosté mohli snížit, když se aktivní Němec natlačil přes Pavlíka do zakončení, ale Francouz si nadvakrát poradil.

V závěru druhé třetiny se radovali opět domácí, když se trefil od modré čáry Pavlík, který navíc ve 47. minutě ze stejné pozici zvýšil i na 4:0. Za další čtyři minuty se prosadil znovu od modré čáry další zadák Štindl a Dolejše následně nahradil v brance hostů Šindelář. V 53. minutě chyboval při rozehrávce navrátilec do sestavy Sklenička, ale Szturc jeho zaváhání nedokázal potrestat. Francouzovi ale pokazil čisté v 58. minutě bek Štencel.

HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Steel 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Šrámek (Ručinský, Pavlík), 31. Lukeš (Ručinský, Petružálek), 40. Pavlík (Martynek), 47. Pavlík (Z. Sklenička, Ručinský), 51. Štindl (Chaloupka) - 58. Štencel (Roman, Huna). Rozhodčí: Hribik, Hejduk - Lučan, Kis. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 4156.
Litvínov: Francouz - Gula, T. Pavelka, Pavlík, Baránek, Štindl, Chaloupka, Z. Sklenička - Jánský, Piroš, Lukeš - Šrámek, Petružálek, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Písařík, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Vítkovice: Dolejš (51. Šindelář) - Kovář, Stehlík, Zíb, Dlapa, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata: