Hlavní obsah

Irgl překonal rakovinu a začne s tréninkem. Jestli zasáhne během play off do hry, ani sám útočník neví

oc, kezSport.cz
Aktualizováno

Pouhé tři měsíce od operace, při které mu lékaři novojičínské nemocnice odebrali ledvinu zasaženou zhoubným nádorem, se třinecký Zbyněk Irgl vrátí na led. Čtyřiatřicetiletý hokejový útočník už znovu nabírá kondici, ale sám si zatím netroufá říct, jestli zasáhne do play off probíhajícího ročníku Tipsport extraligy.

Foto: Petr Horník, Právo

Zbyněk Irgl překonal rakovinu. Ale zda zasáhne do play off, stále neví.

Článek

„V průběhu příštího týdne se Zbyněk Irgl chce začít naplno připravovat s týmem a uvidíme, jak bude jeho tělo snášet trénink na ledě," uvedl mluvčí klubu Tomáš Želazko a připomněl, že hráč se už téměř měsíc snaží individuálně dostat do kondice. „Prodělal ale velmi vážné onemocnění, a přestože prognózy lékařů znějí dobře, je předčasné cokoli dalšího nyní komentovat," dodal Želazko.

Irgl naposledy nastoupil 12. listopadu, poté si stěžoval na bolesti svalů. Lékaři mu následně objevili nádor na ledvině, kterou se rozhodli operativně odstranit. Střelec gólu v prodloužení čtvrtfinále mistrovství světa 2006, kde získal stříbrnou medaili, odehrál v probíhajícím ročníku devatenáct zápasů, v nichž si připsal stejný počet kanadských bodů.

Během svých zdravotních potíží s klubem neztratil kontakt. Účastnil se všech týmových akcí a na domácích zápasech Ocelářů duely sledoval z tribuny. Již jistého vítěze základní části čekají ještě zápasy doma se Zlínem a na Spartě. Do tréninku se pak zapojí i Irgl, ale zda zasáhne do extraligových bojů už v letošním play off, nechtějí v klubu zatím ani spekulovat.

Reklama

Související témata: