Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 2:0Kometa po tuhém boji udolala Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Vágner 1 : 0
59. Káňa 2 : 0
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Brna porazili v úterním 50. kole extraligy Mladou Boleslav 2:0 a udrželi si třetí místo v tabulce s jednobodovým náskokem před Spartou. Branky Komety vstřelili Lukáš Vágner a Jan Káňa. Brankář Marek Čiliak vychytal v tomto ročníku pátou nulu. Kometa doma vyhrála šest z posledních sedmi zápasů, Mladá Boleslav z posledních dvanácti zápasů teprve potřetí prohrála.

Článek

Mladoboleslavští hokejisté se prezentovali jednoduchým a přímočarým hokejem. Hned po zisku kotouče vyráželi k bleskovým protiútokům. Už v první minutě ujel domácím obráncům Látal a situaci zachraňoval brankář Čiliak. Ten byl v úvodní třetině hlavní oporou Brna, když chytil ještě další sólové nájezdy Bárty a Jarůška i několik ošemetných střel. Kometa měla pouze územní převahu, ke které jí dopomohly i tři přesilové hry. Vážněji ale brankáře Růžičku neohrozila.

Ve druhé třetině hosté trestuhodně promarnili možnost otevřít skóre zápasu. Postupně na trestnou lavici zasedli Brňané Kováčik, Hanzlík a Burian. Téměř tři minuty dlouhou početní výhodu pět na tři ale Středočeši nedokázali využít, neboť si neporadili s obětavě bránícími Brňany, které podržel v důležitých okamžicích brankář Čiliak.

Naopak Kometa zužitkovala ve 32. minutě přesilovku pět na čtyři, když střelou od modré čáry skóroval obránce Vágner, na jehož přízemní střelu Růžička nedosáhl. Jednadvacetiletý zadák se tak dočkal ve svém desátém extraligovém startu premiérového zápisu mezi střelce.

O účast v play off bojující Mladá Boleslav ve třetí třetině ještě zvýšila tlak, v koncovce si ale žádný z jejích hráčů nedokázal poradit s pozorným Čiliakem. K vyrovnání nepomohla hostům ani další přesilovka. Naopak necelé dvě minuty před koncem pojistil vedení Brna druhým gólem Jan Káňa a Mladoboleslavští již neměli síly ani čas na odpověď.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Vágner (L. Čermák, J. Káňa II), 59. J. Káňa II. Rozhodčí: Homola, Hradil - Bláha, Ondráček. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 7029.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Vágner, Hanzlík, Kuboš, Malec, Hájek - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - Mrázek, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, M. Hruška, Robar, Kočí, Holub, Trška, R. Čermák - M. Látal, Musil, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Lenc - Mikulík, Kašpařík, Pabiška - Jarůšek, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín