Hlavní obsah

Kometu vysoko přestříleli, přesto padli. V pátek musíme zdolat Vítkovice, měli jasno Boleslavští

Brno

Hokejisté Mladé Boleslavi nepřiživili v Brně naději na předkolo play off. Přestože Kometu přestříleli 37:13 a vytvořili si víc šancí, skvěle chytajícího brankáře Čiliaka překonat nedokázali.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Boleslavský Michal Bárta před brankářem Brna Markem Čiliakem.

Článek

„Je to k vzteku. Ani jsme netušili, že si na brněnském ledě vynutíme místy tak velkou převahu. Jenže jsme promarnili tříminutovou přesilovku pět na tři a zahodili jsme spoustu šancí," litoval po prohře 0:2 boleslavský útočník Martin Látal, který nedal tutovku hned v úvodní minutě. „Bohužel mi to tam nespadlo," litoval.

Svěřil se, že by z Brna uvítal jakýkoliv výsledek, který by Boleslavi vynesl aspoň bod. „Měli jsme k němu strašně blízko. Aspoň o prodloužení jsme usilovali až do posledních minut. Jenže nám scházela troška štěstíčka," mrzelo Látala.

S výčitkami v hlavě opouštěl led i jeho parťák Radan Lenc. „Sám jsem měl na hokejce tři góly, avšak Čiliak chytal famózně. My jsme se ovšem málo tlačili před jeho branku k dorážkám. Přestřílet Brno takhle vysoko a nedat ani jeden gól, je pro nás hodně smutné," přemítal.

Vzápětí už ale hleděl raději dopředu. „V základní části máme před sebou ještě dvě kola, a když je zvládneme, do předkola play off postoupíme. Nahrála nám porážka Vítkovic se Spartou. Pokud v pátek Ostravany zdoláme, budeme mít klid. Hrozně neradi bychom nechávali rozhodnutí až na neděli do Liberce," narážel na poslední duel na ledě nyní jedenáctého celku tabulky, jenž se výborným finišem tlačí do elitní desítky.

Lenc připomněl, že předsezónní cíl vyhnout se baráži už mají Boleslavští prakticky splněný. „Díky tomu můžeme hrát v klidu, play off už by bylo mírně nad plán," domníval se.

Mladoboleslavský asistent Marian Jelínek věří, že jeho mužstvo hektický závěr základní části extraligy zvládne. „V pátek nás čeká nejdůležitější duel sezóny. Hrajeme doma, před našimi fandy musíme Vítkovice porazit. V neděli v Liberci bychom to měli mnohem těžší," měl jasno.

I Jelínek těžce nesl, že se Boleslavští v Brně neprosadili v dvojnásobné početní převaze. „Ještě před poslední třetinou jsme věřili, že jednobrankové manko doženeme. Nepovedlo se nám to, protože Kometa už v závěru dobře bránila. I tak musím kluky za předvedený výkon pochválit," tvrdil.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín