Hlavní obsah

Liberec ztratil naději na předkolo, o čtvrtfinále se na dálku poperou Zlín a Plzeň

oc, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Liberce podlehli v 51. kole Tipsport extraligy domácím Karlovým Varům 2:5 a ztratili teoretickou šanci na postup do předkola play off. Zlín zvítězil na ledě Třince 4:1, zůstal na šesté příčce a před posledním 52. kolem má nejvýhodnější pozici pro postup do čtvrtfinále play off. Z šesté příčky může Zlín sesadit už jen Plzeň, která zvítězila nad Pardubicemi 2:1 po prodloužení. Stejným výsledkem zdolaly Vítkovice Mladou Boleslav. Na třetí příčce zůstala Kometa Brno, která prohrála se Slavií 2:5, i Sparta totiž prohrála. Pražané padli v Litvínově 3:5. V posledním utkání Hradec porazil Olomouc 6:4.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský obránce Vladimír Sičák střílí gól brankáři Liberce Jánu Lašákovci.

Článek
Fotogalerie

Aby si Liberec ponechal naději na možnost postupu do předkola play off, musel na ledě Karlových Varů minimálně bodovat. Severočeši ale začali nejhůře, jak mohli. Po pouhých 39 vteřinách totiž gólmana Lašáka překonal Hruška. Na tento zásah Liberec stačil odpovědět Vitáskovým gólem. Další branku hosté vstřelili až čtyři minuty před koncem. Jelínek jí ale pouze snižoval na konečných 2:5. Gól a asistenci si připsal domácí Duda, který se do sestavy Energie vrátil po jednozápasovém trestu.

Jistotu předkola po porážce Liberce tak získaly i Vítkovice s Mladou Boleslaví. V jejich vzájemném zápase se dlouho čekalo na úvodní gól. Středočeši šli do vedení v závěru druhé části, kdy se prosadil Klimenta. Výhru hostům zajistil Vandas. Ten nejdříve zařídil Vítkovicím prodloužení, v tom pak sám rozhodl o výhře druhým gólem v zápase.

Plzeň udolala Pardubice

V předkole se představí také Pardubice, které v Plzni hrály o možnost zabojovat o šestou příčku zaručující přímý postup do čtvrtfinále. Indiánům zajistil dva body Bližňák, který se nejdříve prosadil v polovině úvodní třetiny, vítězný gól pak vstřelil 23 vteřin před koncem prodloužení. V zápase byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání domácí Hollweg, který ramenem sestřelil Cetkovského.

Možnost zabojovat o šestou příčku tak získala Plzeň. Zlín má sice o tři body více, kdyby ale v nedělním posledním kole Plzeň bodovala naplno a Zlín nezískal žádný bod, Indiáni se na svého soka bodově dotáhnou a v tu chvíli by rozhodovaly vzájemné zápasy, které má Plzeň lepší. Zlín v posledním kole přivítá Slavii, Plzeň se představí na vítkovickém ledě.

Zlín v pátek dokázal uspět na ledě vítěze základní části z Třince. Oceláři šli sice do vedení po brance Štefana Růžičky, od druhé třetiny ale stříleli góly jen hosté. Dva z nich zaznamenal Kubiš. Třinci tak zhořklo slavnostní předávání Prezidentského poháru pro vítěze základní části soutěže.

Kometa prohrála, přesto zůstala třetí

Třetí příčku uhájila Kometa Brno, přestože podlehla Slavii. Pražané odehráli první zápas v sezóně ve svém bývalém působišti v Edenu. Fanoušci sešívaných se mohli pětkrát radovat z gólu, dvakrát se prosadil Miloslav Čermák. Hlavní rival Komety v boji o třetí místo Sparta zaváhání Brňanů nevyužila, v Litvínově padla 3:5. Sparta přitom dokázala otočit nepříznivý vývoj z 0:2 na 3:2. Verva o své výhře rozhodla na začátku třetí části.

Pátý skončí po základní části Hradec Králové. Východočeši zvítězili v zápase bohatém na góly nad Olomoucí 6:4. Hanáci prohráli patnáctý zápas v řadě.

Hokejová Tipsport extraliga, 51. kolo:
Třinec - Zlín 1:4
Branky: 19. Š. Růžička - 21. Kubiš, 38. Valenta, 44. Köhler, 53. Kubiš.
Hradec Králové - Olomouc 6:4
Branky: 14. Čáp, 36. Pospíšil, 37. Jank, 40. Knotek, 50. Jank, 56. Červený - 20. Dlouhý, 29. Houdek, 39. Kucharczyk, 43. Matai.
Slavia - Brno 5:2
Branky: 11. Tomica, 13. M. Čermák, 22. Kolařík, 42. M. Čermák, 56. Bednář - 26. Vondráček, 48. L. Čermák.
Karlovy Vary - Liberec 5:2
Branky: 1. Hruška, 18. Tomeček, 37. Sičák, 45. Gorčík, 55. Duda - 6. Vitásek, 57. Krenželok.
Mladá Boleslav - Vítkovice 1:2 po prodl.
Branka: 38. Klimenta - 54. Vandas
Plzeň - Pardubice 2:1 po prodl.
Branky: 11. Bližňák, 65. Bližňák - 36. Starý.
Litvínov - Sparta 5:3
Branky: 2. Šrámek, 15. Lukeš, 43. Trávníček, 44. Písařík, 59. Majdan - 23. Dvořáček, 25. Mikúš, 32. Kumstát.

Reklama

Související témata: