Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 5:2Liberec po prohře v Karlových Varech přišel o šanci na předkolo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Tomeček 1 : 0
1. Hruška 2 : 0
6. Vitásek 2 : 1
37. Sičák 3 : 1
45. Gorčík 4 : 1
54. Duda 5 : 1
57. Krenželok 5 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté jedenáctého Liberce prohráli v 51. kole extraligy na ledě Karlových Varů 2:5 a definitivně přišli o naději na postup do předkola play off. Bílí Tygři ztrácí na devátou Mladou Boleslav i desáté Vítkovice s jedním zápasem do konce šest bodů. Dvanáctá Energie se v boji o únik baráži vzdálila předposlední Olomouci na rozdíl devíti bodů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský obránce Vladimír Sičák střílí gól brankáři Liberce Jánu Lašákovci.

Článek

Domácí se ujali vedení už po 39 vteřinách, když se z dorážky po Vachovcově střele prosadil David Hruška. Karlovarští se vzápětí ubránili při Harantově trestu, ale v šesté minutě se dočkal Liberec vyrovnání. Obránce Vitásek si připravil na levém kruhu pozici k zakončení a překonal gólmana Závorku.

Energie při trestu Skuhravého znovu v oslabení odolala a po přesilovce ohrozil Závorku Vampola. V 17. minutě se znovu dostali do vedení domácí, když Vojtěch Tomeček dokázal uniknout Dernerovi a blafákem do bekhendu mezi betony pokořil Lašáka.

Na začátku druhé části hráli první přesilovku domácí, ale skóre se neměnilo. Ve 24. minutě prověřil Lašáka Vachovec, na druhé straně vzápětí hosté prostřelili Závorku, ale gól neplatil pro Urbanovo postavení v brankovišti. Vyrovnání se Bílí Tygři nedočkali ani o chvíli později po tlaku při Harantově trestu.

Sičák využil dvojnásobnou přesilovku

Při Urbanově vyloučení zahrozili v oslabení hosté, ale Jelínek s Výtiskem v přečíslení dvou na jednoho neuspěli. Na druhé straně ve 33. minutě nepřetavil svou možnost v gól atakovaný Vachovec. Závorka musel zasahovat po Bulíkově ráně. Po vyloučení Dernera a Vitáska se domácím naskytla na 84 vteřin přesilovka pěti proti třem a využili ji. Bartek vystřelil od modré čáry a z dorážky se prosadil obránce Sičák.

Ve 43. minutě se ocitl sám před Závorkou Balaštík, mířil ovšem jen do betonu karlovarského gólmana. Za dvě minuty pojistila svůj náskok Energie. Po Zadražilově přihrávce si připsal první extraligovou trefu Gorčík.

Ve 47. minutě skončil zápas pro Skuhravého, který po desetiminutovém trestu z úvodní části byl po dalším vyloučen do konce utkání. Celkem nasbíral v zápase 34 trestných minut, na pozici nejtrestanějšího hráče soutěže jich má celkově už 212 a překonal maximum v jedné sezoně samostatné české extraligy. To dosud držel se 187 minutami z ročníku 2002/03 Angel Krstev.

Náskok domácích ještě navýšil v 54. minutě při Vampolově pobytu na trestné lavici Duda. Konečné skóre stanovil těsně po skončení přesilovky hostující Krenželok, když si v úniku poradil tváří v tvář se Závorkou.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. D. Hruška (Vachovec, Balán), 18. V. Tomeček (Duda), 37. Sičák (D. Hruška, Bartek), 45. Gorčík (Zadražil), 54. Duda (D. Hruška, Harant) - 6. Vitásek (Filippi, Bakoš), 57. Krenželok (Valský, Lašák). Rozhodčí: Šír, Hradil - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:6, navíc Skuhravý (K. Vary) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 2748.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, Deyl, Bičánek, Šmach, Redlihs, J. Tomeček, T. Dvořák - D. Hruška, Balán, Vachovec - Bartek, R. Hruška, Duda - V. Tomeček, Skuhravý, Micka - Koblasa, Zadražil, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.
Liberec: Lašák - Šimek, Gřegořek, Výtisk, Derner, Ulrych, Vitásek, Plutnar - Bulík, Vampola, Radivojevič - Bakoš, Filippi, T. Urban - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Balaštík, J. Vlach, Hrníčko. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata: