Hlavní obsah

Trvaj: Jedna porážka mě určitě nerozhodí

Čestmír FolkSport.czPrávo

Hokejový brankář Jiří Trvaj se před letošní sezónou vrátil do Čech po působení v ruské lize. A návrat mu v dresu Znojma vyšel parádně, v prvních dvou zápasech neinkasoval jediný gól. O čisté konto přišel až ve třetím kole proti pražské Slavii. Zápas Znojmu i Trvajovi krutě nevyšel, brankář lovil puk ze své sítě hned pětkrát. O tom všem mluví v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Při úterní porážce 2:5 se Slavií jste přišel o dosavadní neprůstřelnost a Znojmo o neporazitelnost. Jak jste viděl okamžik před druhým gólem Pražanů, který jste soupeři doslova daroval? Byla to pochopitelně moje hrubá chyba. Chtěl jsem puk za brankou rozehrát, ale bohužel mi sklouzl z hokejky přímo k Dlouhému. Hned jsem samozřejmě tušil, že je hodně zle.

Měl na tom podíl i nekvalitní led a mlha, která zhoršovala viditelnost? Trochu zřejmě ano. V tak špatných podmínkách jsem hokej už dlouho nehrál. Nechci se ale vymlouvat. Měl jsem se snažit rozehrát víc na jistotu.

Vyčítali vám spoluhráči po druhé třetině chybu v kabině? Ne. Nikdo se o tom už nebavil. Stejně nešlo nic vrátit. Spíš jsme hleděli dopředu. Prohrávali jsme sice v té době už 1:4, ale pořád jsme doufali, že můžeme v poslední třetině ještě něco se zápasem udělat. Bohužel se nám to nepovedlo.

Cítil jste po dvou vychytaných nulách před utkáním se Slavií na sobě velký tlak? Ani ne. Dvě nuly nejsou zase ničím tak mimořádným. Nepřemýšlel jsem o nich. Snažil jsem se koncentrovat výhradně na další duel. Věřili jsme si i na Slavii. Ukázalo se ovšem, jak kvalitním mužstvem disponuje. Sami jsme jí ale k výhře pomohli.

Nerozhodí vás nešťastná událost před dalšími extraligovými zápasy? Já věřím, že jedna porážka mě nerozhodí. Už toho mám v kariéře dost za sebou, abych se z toho byl schopen rychle oklepat.

Co říkáte dosavadní bilanci vašeho celku? Ze tří utkání máte čtyři body... Před sezónou jsem doufal, že na tom budeme o trochu lépe. Vždyť jsme hráli dvakrát doma. Ale na jakékoliv hodnocení je ještě strašně brzy, před námi je totiž spousta zápasů. My musíme hlavně začít dávat víc gólů a vyhrávat především před našimi fandy.

Reklama

Související témata: