Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 2:1Brno si udrželo třetí místo a jde na Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Hruška 1 : 0
21. Hruška 2 : 0
32. Beránek 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili v závěrečném 52. kole základní části extraligy Hradec Králové 2:1, díky tomu udrželi třetí pozici o bod před Spartou a ve čtvrtfinále play off je čeká repríza loňského finále proti mistrovskému Zlínu. Dvěma góly zařídil výhru Komety útočník Jan Hruška. Pátý Mountfield začne čtvrtfinále na ledě Sparty.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hráči Komety se radují s fanoušky.

Článek

Souboj třetí Komety s pátým Hradcem začali lépe domácí. Do první šance se dostal v desáté minutě útočník Káňa, který v samostatném úniku netrefil Kacetlovu branku. Ovšem již za pár vteřin později udeřilo, Jan Hruška nejprve poslal puk před hostující bránu, s první střelou neuspěl, druhý pokus už byl podstatně přesnější a kotouč zapadl do horních pod horní tyč. První třetina byla poměrně vyrovnaná, mnoho možností k vidění nebylo, především Mountfield ohrozil Čiliaka minimálně.

Druhou část hry zahájila Kometa dohrávanou přesilovkou a hned po 28 vteřinách ji využil druhou dnešní brankou Jan Hruška. Ten dostal puk na pravý kruh a střelou z voleje propálil Kacetla. V 26. minutě mohl Jan Hruška dovršit hattrick, ale jeho únik v oslabení zmařil Kacetl a faul obránce Vašíčka. Z následného nařízeného trestného střílení se stav také neměnil.

Hradec odpověděl Beránkovým zásahem

Hradec odpověděl v polovině zápasu, kdy k odraženému puku se dostal Beránek a jeho rána z levé strany hřiště propadla do levého horního rohu Čiliakovy brány. Ten vůbec nic neviděl a hosté se tak dočkali snížení. Dvě minuty před koncem druhé třetiny mohl vyrovnat rozjetý Valcourt, ale Čiliak v poslední chvíli zaklapl betony a puk mezi nimi dokázal udržet.

Poslední třetina byla hodně opatrná a na šance skoupá. Výjimku tvořila souhra Zohorny s Honejskem, kdy druhý jmenovaný netrefil poloprázdnou branku. Na druhé straně střílel vzápětí Pláněk, ale Čiliak si připsal úspěšný zákrok. Definitivně rozhodnout mohl Čermák, který střelu z mezikruží o kousek minul.

Hradec mohl z ojedinělého protiútoku vyrovnat, před Čiliaka se vřítil osamocený Vantuch, ale samostatný nájezd hostujícího útočníka skončil výtečným zákrokem slovenského gólmana ve službách Brna. I přes power play Hradce se v Brně víc nestalo Kometa udržela těsnou výhru.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. J. Hruška (V. Němec), 21. J. Hruška (Hanzlík, V. Němec) - 32. P. Beránek (Tvrdík, Vašíček). Rozhodčí: R. Svoboda, Šír - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Vágner, Hanzlík, Kuboš, Malec, Hájek - Ostřížek, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - Mrázek, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Hradec Králové: Kacetl - Dietz, Jank, Čáp, Piegl, Pláněk, Vašíček - Kudrna, Mertl, Skokan - Dej, T. Knotek, Pospíšil - Valcourt, Kukumberg, Červený - Vantuch, Tvrdík, P. Beránek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: