Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 6:3Hokejisté Liberce porazili v zápase plném trestů Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Pacovský 0 : 1
17. Jelínek 1 : 1
23. Kočí 1 : 2
27. Bakoš 2 : 2
28. Filippi 3 : 2
36. Plutnar 4 : 2
43. Bakoš 5 : 2
45. Klimenta 5 : 3
59. Vlach 6 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili v závěrečném 52. kole základní části extraligy Mladou Boleslav 6:3, v tabulce ale obsadili jedenácté místo a nepostoupili tak do play off. Středočeši jsou desátí a v předkole se utkají s Plzní. Třemi kanadskými body se na výhře Bílých Tygrů podílel útočník Petr Jelínek, rozhodčí v zápase rozdali přes sto trestných minut.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hokejisté Liberce oslavují jednu ze svých branek.

Článek

Úvod utkání patřil hostům. Na konci první minuty domácí ztratili puk v útočném pásmu, získal ho Pacovský a svůj brejk zakončil střelou mezi betony Lašáka. Vzápětí mohla Mladá Boleslav přidat další gól, přesilovou hru ale nevyužila. Podobně se vedlo ve dvou po sobě jdoucích početních výhodách domácím.

O největší vzruch se pak postarali v 15. minutě domácí Vlach a hostující Kučný, kteří se poprali. Vítězem bitky byl liberecký útočník, jenž ale dostal o dvě trestné minuty vyšší trest. V následné přesilovce hostů se ale domácím podařilo vyrovnat. Martina Růžičku prostřelil Jelínek.

Další minuty pak přinesly hostům dvojnásobnou přesilovku a domácí přišli o obránce Gřegořka, který inkasoval dva menší tresty a navíc trest 5 minut a do konce utkání. Hostům to vyneslo kuriózní, téměř devět minut dlouhou přesilovku.

Druhou třetinu začali hosté v početní výhodě, která měla trvat ještě více než šest minut. Po minutě se navíc fauloval Filippi a hosté tak dostali dvojnásobnou výhodu. V jejím závěru prostřelil Lašáka od modré čáry Kočí.

Bakoš skóroval po návratu z trestné lavice

Domácí odpověděli ihned po skončení dlouhého oslabení. Bakoš naskočil z trestné lavice, na útočné modré převzal nádhernou přihrávku od Dernera a ukázkově překonal Růžičku. Vzápětí hráli domácí přesilovku a v jejím závěru se zapsal do střelecké listiny nejproduktivnější liberecký hráč Filippi. Ve 36. minutě pak na modré při přesilovce mohutně napřáhl Plutnar s Bílí Tygři šli do vedení o dvě branky.

Ve třetí třetině začali lépe domácí a ve 43. minutě podtrhli svůj tlak dalším gólem, jehož autorem byl Bakoš. Hosté ale rychle odpověděli, po několika odrazech skončil puk v Lašákově síti, autorem gólu Klimenta.

Na kontakt se hosté mohli dostat v 50. minutě, ale Lašák skvěle zlikvidoval střelu Robara i dorážku Klimenty. Liberecké obecenstvo pak potěšil v 59. minutě Vlach, který vstřelil šestou branku.

52. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 17. P. Jelínek, 27. Bakoš (Derner), 28. Filippi (P. Jelínek, Vampola), 36. Plutnar (Vampola), 43. Bakoš (Filippi, J. Vlach), 59. J. Vlach (P. Jelínek, Valský) - 2. Pacovský, 23. Kočí (Trška, Kašpařík), 45. Klimenta (M. Látal). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 10:8, navíc Gřegořek 5 min. a do konce utkání, Radivojevič, J. Vlach (všichni Liberec), Kočí, Kučný (oba Mladá Boleslav) všichni 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4569.
Liberec: Lašák - Plutnar, Gřegořek, Výtisk, Derner, Ulrych, Vitásek, Voráček - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Radivojevič, Vampola, Bulík - Bakoš, Filippi, Urban - Balaštík, J. Vlach, Hrníčko. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Mladá Boleslav: M. Růžička - Kočí, Kučný, Vidmar, Robar, Holub, Trška, M. Čermák - Klimenta, Musil, M. Látal - Lenc, Bárta, Pacovský - L. Pabiška, Kašpařík, Mikulík - Vrbata, Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec