Hlavní obsah

Plzeň si v Ostravě hlídala těsnou porážku

Ostrava

Jedna z posledních tajenek před play off zůstávala k dořešení na zimním stadiónu v Ostravě-Porubě, kam se na čas kvůli tenisovému Davis Cupu přestěhovali hokejisté Vítkovic. Desátí Ostravané hostili sedmou Plzeň, která měla v případě porážky Zlína v Ostravě šanci bojovat o šestou pozici a přímý postup do vyřazovacích bojů.

Foto: Aleš Krecl

Vítkovický Vladimír Svačina před brankářem Plzně Matějem Machovským.

Článek

Jenomže tento scénář nevyšel. Zlín doma Slavii porazil a Západočeši nesplnili ani svou část úkolu. V Ostravě prohráli 2:3 a v předkole play off se od středy utkají s Mladou Boleslaví. Vítkovice pak narazí na Pardubice. „Věděli jsme, že pokud prohrajeme, bude rozhodovat skóre. A to se i stalo. Je dobře, že to je jenom o gól a sedmou pozici jsme udrželi," uvedl plzeňský brankář Matěj Machovský.

Plzeň přitom mohla mít klid už po první třetině. Od 11. minuty vedla a pak téměř šest minut hrála v početní výhodě, polovinu z této doby pak v pěti proti třem. „Neodehráli jsme tu první třetinu dobře. Měli jsme toho využít," litoval Machovský.

Nemělo smysl riskovat, říkal Straka

Když Vítkovice ve druhé třetině za 29 vteřin skóre překlopily ve svůj prospěch, hrálo se už hlavně o výchozí pozici pro předkolo. Výhra o dvě branky by posunula Vítkovice před Plzeňany, těm naopak stačila k udržení sedmé příčky i jednobranková porážka. I proto za nepříznivého stavu v závěru neodvolala brankáře a hlídala si těsnou porážku. „Věděli jsme, jak dopadly ostatní zápasy. Nemělo smysl riskovat a odvolávat brankáře," přitakal plzeňský asistent Michal Straka.

Ačkoliv Pardubice skončily o příčku výše, mohou se po osmi porážkách v řadě zdát v předkole snadnějším soupeřem než Mladá Boleslav, která si bude užívat premiérovou účast v play off. „Jede se od nuly, nad tím, že teď prohrávali, nesmíme vůbec přemýšlet, všichni jsme na stejné startovní čáře," brzdil euforii kouč Vítkovic Jakub Petr.

Oba soupeři začnou předkolo doma. Vítkovice ale v porubském azylu. „Určitě je to lepší, než hned někam cestovat. A i když toto není naše domovská aréna, hráli jsme dobře a věřím, že v tom budeme pokračovat," popsal vítkovický útočník Ondřej Roman.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice