Hlavní obsah

Boleslav se chystá na Plzeň. Ale je to jiné mužstvo, než za mého působení, říká asistent Jelínek

Liberec

Hokejisté Mladé Boleslavi sice získali v posledních dvou kolech základní části extraligy jen jeden bod, přesto mohou být nadmíru spokojeni. Už s předstihem si totiž zajistili účast v předkole play off, čímž zřejmě překročili i předsezónní plány. Cílem bylo především vyhout se baráži. A Středočeši nakonec obsadili desátou příčku, takže místo účinkování v obávané skupině o udržení se chystají na středeční vstup do vyřazovacích bodů proti Plzni.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu Martina Látala (uprostřed).

Článek

Zápas 52. kola v Liberci byl specifický pro asistenta mladoboleslavského trenéra Mariana Jelínka. Na střídačce Bílých Tygrů totiž působil v první polovině sezóny 20012/2013, kdy mu dělal asistenta nynější hlavní liberecký kouč Filip Pešán. Navzdory nedělní porážce 3:6 byl Jelínek pozitivně naladěn. Výsledek totiž Boleslavi nijak neublížil.

„Bylo to ale hodně tvrdé utkání. Trošičku mi připadalo, že jsou v hokeji najednou jiná pravidla. Myslím, že jsme to ale vyprovokovali spíš my, abych byl upřímný. Po zákroku Kučného se strhla bitka," připomněl Jelínek potyčky z první třetiny. „V přesilovkách se nám nepodařilo vstřelit víc gólů a odskočit na dostatečný rozdíl. Naopak domácí rozhodli o svém vítězství. Třetí třetina se odehrávala v tom stylu, že jsme už nechtěli inkasovat a chyběly nám síly na zvrat," rozvažoval boleslavský asistent. A přiznal, že s přibývajícím časem si Středočeši všímali i průběžných stavů a výsledků z jiných utkání. „Zajímalo nás, kdo na nás vyjde v předkole," nezastíral Jelínek.

V Plzni zůstalo čtyři pět kluků

A bude to Škoda Plzeň. Tedy klub, v němž Jelínek úspěšně působil jako hlavní kouč tři sezóny a získal s ním i bronz v extralize. Právě z Plzně odešel v létě 2012 do Liberce a posléze do tehdy prvoligové Mladé Boleslavi. A v ní po boku hlavního trenéra Františka Výborného zažije na střídačce nováčka extraligy atmosféru předkola.

„V Plzni ale došlo od doby, co jsem tam byl, k zásadním změnám v hráčském kádru. Zůstalo snad jen čtyři nebo pět kluků, které jsem trénoval. Takže srovnávání tehdejší sestavy se současnou nemá výpovědní hodnotu. Je to absolutně jiné mužstvo - mladší, hrající jiným stylem i s jiným koučinkem," zamyslel se Jelínek.

Přesto se s týmem Mladé Boleslavi vrátí do prostředí, které má osahané. „Ale jen z toho pohledu, že znám zimní stadión, jeho šatny a potkám známé lidi. Z hlediska hokeje to je jiná Plzeň," dodal boleslavský asistent.

Reklama

Související témata: