Hlavní obsah

Z předkola postoupí Vítkovice a Plzeň, shodují se experti. Šéf hráčské asociace nesouhlasí

Praha

Vítkovice a Plzeň. Právě tato dvě mužstva podle hokejových expertů Josefa Augusty s Milanem Antošem postoupí z předkola do čtvrtfinále play off. Plzni věří i Vladimír Martinec, který výsledek série Vítkovic s Pardubicemi netipoval, jelikož ve východočeském klubu působí jako šéftrenér. Předseda hráčské asociace Marek Černošek souhlasí, že mezi nejlepší osmičku proklouznou Vítkovice, na rozdíl od ostatních ale věří Mladé Boleslavi na úkor Plzně.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Daniel Dolejš a Libor Pivko z Pardubic.

Článek
Jak dopadne předkolo Vítkovice - Pardubice?
Josef Augusta: Tahle série bude velice vyrovnaná. Záležet bude hlavně na tom, jak se s tím popasují vítkovičtí brankáři. Protože v tomto ohledu mají Pardubice výhodu. I přesto bych si ale tipnul, že nakonec postoupí Vítkovice.
Milan Antoš: Vypadá to na hodně vyrovnanou sérii. Bude to taktická bitva, rozhodovat bude každá chybička, zranění nebo nemoc. Kdybych si měl tipnout, tak 55 procentní šanci na postup dávám Vítkovicím. I kvůli tomu, jak Pardubice nezvládly závěr základní části. Nevýhodou Vítkovic může být stěhování do haly v Ostravě-Porubě, na kterou nejsou zvyklé. Na druhou stranu tam ale bude fantastická atmosféra, protože na menších zimácích jsou lidi v kontaktu s hráči a dokážou je vybičovat k lepším výkonům.
Marek Černošek: Bude to dost vyrovnané. Drobně ale favorizuju Vítkovice, protože Pardubice měly konec základní části herně i bodově nepovedený.
Jak dopadne předkolo Plzeň - Mladá Boleslav?
Josef Augusta: Plzeň hraje velice sympaticky, předvádí dobrý nátlakový hokej. Mladá Boleslav už má splněno, i její trenér Výborný přiznal, že postup do předkola je pro klub něco jako malý titul. I když teď už budou uvolnění, na postup stejně favorizuju Plzeň.
Milan Antoš: Boleslav se dlouhodobě pokouší o rychlý agresivní hokej a celkem se jí to daří. Plzeň zase hraje dobře odzadu a má slušné přesilovky. Postoupit může kdokoliv, já osobně mírně favorizuju Plzeň, protože má s play off zkušenosti. Boleslav je nevybouřená a úspěch v podobě postupu do předkola s ní může zahýbat po psychické stránce. Může to brát tak, že už má splněno, zatímco teď už jde o nadstavbu, do které nemusí dát sto procent.
Vladimír Martinec: Plzeň je větší favorit a čtvrtfinále udělá. Nechci Bolku podceňovat, ale v poslední době hrála na hranici svého maxima, možná i nad ním.
Marek Černošek: Sázím na euforii Mladé Boleslavi, která si vyřazovací boje, i když jde teprve o předkolo, zahraje vůbec poprvé. I přesto, že se začíná v Plzni.
Kdo postoupí do čtvrtfinále play off hokejové extraligy?
Vítkovice a Plzeň
46,7 %
Vítkovice a Mladá Boleslav
11,2 %
Pardubice a Plzeň
34 %
Pardubice a Mladá Boleslav
8,1 %
Celkem hlasovalo 11831 čtenářů.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec