Hlavní obsah

Dostat pět gólů za třetinu? Strašné! kroutil hlavou Čáslava

Ostrava

Hokejisté Vítkovic nasázeli do sítě obou pardubických brankářů Kristana a Vejmelky osm gólů a ujali se v sérii vedení 1:0. Hosty, kteří před začátkem předkola play off extraligy prohráli osm utkání v řadě, tak zadupali do výsledkového marastu ještě hlouběji. "Tento příběh ale zdaleka nekončí," varoval před euforií po vysoké výhře 8:2 domácí kouč Jakub Petr.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost hokejistů Vítkovic po jedné z branek, kterou vstřelili Pardubicím.

Článek

V úvodu utkání to na nějakou mizérii ze strany Pardubic vůbec nevypadalo. Unaveně spíše působili domácí a hosté i díky tomu brzy vedli o dva góly. „Začátek byl z naší strany šílený. V prvních patnácti minutách byly v jejich třetině dvě čáry a u nás rozbruslený led," komentoval vítkovický Tomáš Svoboda. „Obrovskou vzpruhou bylo naše snížení ještě v první třetině," vypíchl Svoboda.

V té druhé pak Vítkovicím stačilo 51 vteřin k tomu, aby otočili skóre a vyhnali nejistého Kristana na střídačku. Střídání brankářů ale Pardubicím nepomohlo. Karel Vejmelka si sáhl na puk sotva jednou a už jej také lovil z branky. A do konce třetiny pak ještě třikrát.

„Absolutně nevím, co se s námi stalo. První třetinu jsme odehráli výborně, ale pak jsme z nějakého, pro mně neznámého důvodu přestali hrát, co jsme chtěli a podle toho to dopadlo," kroutil hlavou pardubický obránce Petr Čáslava, jehož tým prohrál už podeváté v řadě. „Není to vůbec příjemné, ale do toho srabu jsme se dostali sami a nikdo jiný nás z něj nevytáhne. Dostat pět gólů v jedné třetině je strašné," řekl kapitán Pardubic.

Série pokračuje ve čtvrtek opět na zimním stadiónu v Porubě. „Získali jsme výhodu, protože Pardubice teď musí vyhrát tři zápasy ze čtyř. Ale druhý zápas bude mnohem těžší," upozornil autor úvodní vítkovické branky Vladimír Svačina.

Reklama