Hlavní obsah

Musíme hrát úplně jinak a nebýt už tak hloupí, burcuje Plzeň nový kapitán Kadlec

Plzeň

Mají co napravovat. Plzeňští hokejisté nevykročili do série předkola extraligového play off proti Mladé Boleslavi vůbec dobře. Po úvodní prohře 4:5 tak musejí dnes na vlastním ledě zabrat, jinak pojedou do města automobilů s nožem na krku i s vědomím toho, že otáčet sérii na tři vítězství ze stavu 0:2 je většinou nadlidský úkol.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslava Indráka z Plzně (vlevo) pronásleduje Pavel Kašpařík z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

„Boleslav se ukázala jako zkušené mužstvo, přehráli nás chytrostí a lehce nám ujížděli. Nemyslím, že jde o to, že bychom měli ve hře málo emocí, spíš tam už nesmí být z naší strany tak děsné chyby, říkal při zranění Kratěny s kapitánským céčkem hrající Petr Kadlec.

„Druhé utkání musíme hrát úplně jinak, lítali jsme tam nesmyslně a my přitom pořádně ani nenapadali, ani nebránili," mínil Kadlec, jenž se přitom zásluhou tří gólových přihrávek jako první obránce v historii extraligy vyšvihl na sto kanadských bodů v play off (20+80). „Těžko z toho mít nějakou radost, když jsme nezačali sérii vůbec tak, jak jsme chtěli," prozradil 37letý bek.

Z boleslavského týmu sálalo nadšení, že poprvé v dějinách klubu může účinkovat v play off a po sérii účastí v barážích najednou s velikou chutí bojuje o čtvrtfinále. Naopak Plzeň, která právě tomuto soupeři v základní části doma pokaždé nadělila šest gólů, hrála dost naivně. Domácí tým působil roztěkaně a především vyráběl spoustu nepřesností. „Z naší strany to byl skutečně špatný výkon," uznal Kadlec.

Nedostatků tam bylo děsně moc

„Vázla kombinace, propadávali jsme a nabízeli Boleslavi snadné šance z přečíslení. Hned na začátku druhé části jsme pak inkasovali a celé si to pokazili chybou při vlastní přesilovce. Navíc jsme se pak zbytečnými fauly dostávali do oslabení, za což jsme zaplatili dalšími góly," litoval trenér Michal Straka.

Plzeňskému hernímu projevu při prvním utkání chyběly i dobré bruslení i tvrdost. „Těch nedostatků tam bylo děsně moc, z toho se musíme poučit a změnit to, nebýt už tak hloupí, vyčítal si Kadlec, podle nějž sice řada mladých plzeňských hráčů nemá s play off moc zkušeností, ale musí se rychle přizpůsobit.

Plzeňští se probudili pozdě, do herního modu play off přepli až v okamžiku, kdy Mladá Boleslav vedla už 5:2 a kráčela za první výhrou v sérii. „Probrat se až osm minut před koncem je pozdě. Zdramatizovali jsme to dohráváním soubojů a tlakem do branky, což jsme ale měli dělat celý zápas. Tak, jak jsme hráli v závěru, bychom měli hrát od začátku. Ve čtvrtek musíme na ten konec navázat," burcoval tým Straka, jehož bratr Martin je majitelem a generálním manažerem hokejové Plzně.

Reklama

Související témata: