Hlavní obsah

Vítkovicím dali tři góly, přesto trenér Pardubic Slováky kritizoval

Ve dvou zápasech v Porubě proti Vítkovicím jejich řada nevstřelila při hře v plném počtu ani gól, v sobotu na domácím ledě si ale vše vynahradila. Útočná formace Tybor, Marcinko, Gašparovič dala polovinu ze šesti branek pardubických hokejistů a výrazně tak svůj tým přiblížila postupu do čtvrtfinále. Asistent kouče Východočechů Miloš Říha mladší však s výkonem slovenské letky úplně spokojený nebyl...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radoslav Tybor (vlevo) oslavuje gól Pardubic - ilustrační foto.

Článek

Poprvé se prosadili už v páté minutě, do konce první třetiny ještě jednou a pět minut před koncem zápasu pak zpečetili výhru 6:3. Každý si připsal po jednom zásahu. „Cítili jsme se asi nejlíp ze všech tří zápasů. Dokázali jsme se na ledě najít, byli jsme v pohybu. S Gašpom (Gašparovičem) jsme spolu hráli dlouhé roky v Trenčíně a jsem rád, že nám to začíná klapat i tady. Ale nechci nic zakřiknout, musíme v tom vydržet," řekl pětadvacetiletý Radoslav Tybor, který do Pardubic zamířil v roce 2013 právě z Trenčína.

„Ano, tři góly sice dali, ale na druhou stranu byli i u dvou inkasovaných. Takhle si jejich výkon nepředstavujeme. Do obrany nehráli ve druhé třetině moc dobře," pokáral slovenské forvardy Miloš Říha mladší.

„Je pravda, že do obrany jsme trošku slabší. Musíme na tom zapracovat," ví Tybor, se 42 kanadskými body druhý nejproduktivnější hráč Pardubic v základní části probíhající sezóny. „S Gašpom jsme útočná křídla, která kmitají vepředu, zatímco Marco má spíš defenzivní povinnosti. Dokáže padnout do střely, v tom je z celého týmu nejlepší," oceňuje centra své formace Tybor.

Samo to nepůjde, ví Tybor

A oddechl si, že třetí zápas předkola Pardubice zvládly a poprvé se v sérii dostaly do vedení. „Ale vůbec to nebylo jednoduché. Sice jsme vedli 4:1, pak ale opět přišla naše slabší fáze, kdy jsme se báli hrát hokej. A najednou z toho bylo drama," připomíná vítkovické snížení na 3:4.

Nemuselo zůstat jen u něj. Kdyby Michal Hlinka o chvilku později zamířil o pár centimetrů níž a nenastřelil jen horní tyčku branky domácích. „Zatrnulo mi. Kdyby srovnali, zápas by to ovlivnilo a všechno mohlo vypadat úplně jinak," uvědomuje si Tybor.

Východočechy tak dělí jediná výhra od postupu do čtvrtfinále. „Chceme ji už v neděli, protože vracet se do Vítkovic se nikomu nechce. Ale nemůžeme nic podcenit. I trenér nám hned zdůrazňoval, že po dvou výhrách nemůžeme létat v oblecích a myslet si, že to teď půjde samo," připomíná trenčínský rodák pardubickou sérii z konce základní části a prvního zápasu předkola, která čítala devět proher.

Reklama

Související témata: