Hlavní obsah

V Česku lepší hokejová adresa než Třinec není, říká nejlepší střelec extraligy Erik Hrňa

Třinec

Na začátku sezóny putoval přebytečný Erik Hrňa z Třince na hostování do Olomouce. Když v 18 utkáních nastřílel 10 gólů, stáhli si jej trenéři urychleně zpět. A Hrňa nezabrzdil. V dalších 27 zápasech přidal dalších 16 branek a stal se nejlepším střelcem extraligy. „Nebýt Olomouce, takovou sezónu bych asi neměl,“ říká 26 letý střelec.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Erik Hrňa (vpravo) bojuje o kotouč s Markem Ďalogou ze Sparty.

Článek

Nejlepší střelec, základní místo v sestavě. Kdo by to na začátku sezóny, kdy jste si balil výstroj a pakoval se do Olomouce, čekal?

Asi nikdo. Bral jsem to ale tak, jak to je. Snažil jsem se makat a nic nepodceňovat. Naštěstí se mi dařilo, dával jsem góly. Ale to už je pryč a doufám, že se mi povede i v play off.

Bude to v play off jiné, bude těžké na to navázat?

Asi bude, ale hlavně to nebude o mně, ale o týmu. Bude důležité, abychom hráli pečlivě a bez chyb. Kdo bude střílet góly, nebude až tak důležité.

Všímali si vás obránci v průběhu sezóny více?

To ani ne. Navíc, my máme ten mančaft natolik silný, že gól může dát opravdu každý. Kdyby hlídali jenom mě, moc by si tím soupeři nepomohli. Nedal jsem ani tolik gólů, jako když v Třinci hrál Martin Růžička, na kterého by možná osobní obrana platila. (V sezóně 2012/2013 dal Růžička v 52 zápasech základní části 40 gólů, což je rekord v samostatné české extralize.)

Cítíte, že by tato sezóna mohla být pro vás průlomová, například při vyjednávání o nové smlouvě. Ta stávající vám končí právě letos.

Doufám, že to takto bude. Ale může se klidně stát, že další sezóna bude zase úplně hluchá. I když věřím, že nebude.

Už jste se v klubu dohodli na nové smlouvě?

Zatím ne, je to v řešení. Věřím, že se domluvíme, ale teď na nějakou smlouvu nikdo nemyslí, ani já. Soustředíme se jen na play off. Odcházet ale nechci, v Česku teď asi lepší hokejová adresa není. Tady je všechno na špičkové úrovni.

Dá se letošní sezóna porovnat s tou před čtyřmi lety, kdy Třinec získal první titul?

Pro mě to moc podobná není. Více šancí hrát jsem dostal až v play off. Jinak jsem se pohyboval na hraně čtvrté lajny. Tato sezóna je určitě pro mě určitě zajímavější.

Sledujete předkolo play off? Koho byste chtěl potkat ve čtvrtfinále? Co třeba Vítkovice?

Bylo by to derby a pro fanoušky jistě zajímavé měření sil. Ale já bych chtěl, aby moravské kluby postupovaly co nejdál, takže raději bych tým z Čech.

Dokážete odhadnout, jakým směrem by se sezóna vyvíjela, kdybyste ji zahájil v Třinci a ne na hostování v Olomouci?

Troufám si říct, že nebýt toho hostování, tak bych tak povedenou sezónu neodehrál. Byl jsem za to proto nakonec rád. V Olomouci jsem dostával hodně prostoru, dařilo se mi. Hrál jsem i dvacet minut za zápas, to jsem předtím nezažil.

Po vašem odchodu Olomouc začala strmě padat v tabulce. I hráči přiznávali, že týmu hodně chybíte.

Je to škoda, že se v předkole neudrželi, protože to měli parádně rozjeté. Moc jim držím palce, aby to v play out zvládli a nešli zpátky do první ligy.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec