Hlavní obsah

Plzeňský útočník Johnson už do předkola nezasáhne. Za faul na Holuba dostal dodatečný trest

Praha

Plzeňský útočník Nicholas Johnson dostal za faul na Jana Holuba z Mladé Boleslavi v sobotním utkání předkola play off hokejové extraligy trest na tři zápasy. Osmadvacetiletý Američan bude Indiánům poprvé chybět dnes, kdy se hraje čtvrté utkání série na ledě Mladé Boleslavi, která vede 2:1 na zápasy.

Foto: Tomáš Binter, ČTK

Zprava Pavel Kašpařík (M. Boleslav), Nicholas Johnson a brankář Matěj Machovský (Plzeň).

Článek

Johnson fauloval Holuba v 15. minutě duelu a rozhodčí Roman Mrkva s Robinem Šírem jej vyloučili na dvě minuty za napadení. Disciplinární komise mu dnes přidala dodatečný trest, po kterém je jasné, že rodák z Windsoru do předkola již nezasáhne. V případě, že Plzeň postoupí do čtvrtfinále, vynechá i první utkání další série.

Předseda disciplinární komise Karel Holý v tiskové zprávě uvedl, že Johnson sice atakoval Holuba ve chvíli, kdy byl v držení puku, ale v rozporu s pravidly.

"Těsně před zákrokem, vedeným ve vysoké nájezdové rychlosti a mimo zorný úhel protihráče, se hráč s cílem dosažení jeho vyšší intenzity odrazil, takže dostal rameno na úroveň hlavy protihráče a prokazatelně ho zasáhl do oblasti hlavy a krku," uvedl Holý, podle kterého si musel být plzeňský útočník vědom, že může soupeře vážně zranit. Holub utkání nedokončil.

Reklama

Související témata: