Hlavní obsah

Vyslali jsme do světa signál, že nejsme srabi, těší Čáslavu pardubické zmrtvýchvstání

Pardubice

Stejně jako v minulé sezóně zvládli hokejisté Pardubic předkolo play off i letos. Po prohraném úvodním zápase v Ostravě se obdivuhodně zvedli a sérii s Vítkovicemi třemi výhrami otočili. Ve čtvrtfinále je čeká Litvínov.

Foto: David Taneček, ČTK

Petr Čáslava (uprostřed) oslavuje se spoluhráči z Pardubic svoji trefu proti Vítkovicím.

Článek

„Mám velkou radost, že jsme ukázali charakter a všem dokázali, že na to máme," připomínal obránce Pardubic Petr Čáslava sérii devíti porážek z konce základní části a úvodu předkola.

„Byli jsme na dně a teď jsme se postavili. Vyslali jsme do světa signál, že nejsme srabi, co se na všechno vykašlou, když jen prohrávají," řekl Čáslava, jenž nedělní kanonádu 5:0 odstartoval.

Zatímco v sobotu odehrály Vítkovice na východě Čech vyrovnanou partii, o den později už šlo o jasnou záležitost v podání Pardubic. Ve druhé třetině nasázely od bezbrankového stavu čtyři góly v rozmezí necelých dvanácti minut a hosté pak už rezignovali.

„Od té chvíle se začaly navalovat další chyby a nervozita z vidiny konce sezóny rozhodla," věděl vítkovický útočník Ondřej Roman, který kvůli nemoci v sobotu stejně jako Burger nenastoupil, o den později už ale na ledě nechyběl.

Vejmelka: Můžeme být černým koněm play off

„Ráno už jsem se cítil lépe a bez teploty, tak jsem v Ostravě nasedl na vlak a chtěl klukům pomoct. Bohužel se to nepovedlo. Normálně ubruslím docela dost, jenže dneska jsem se po jedné rovince cítil zahlcený," prohlásil Roman a hned našel moment, který celou sérii rozhodl.

„Lámalo se to ve druhém zápase. Po první jasné výhře jsme si mysleli, že všechno půjde samo. Byli jsme až moc na koni," přiznal Roman. „Naopak my jsme předvedli zmrtvýchvstání a doma to už ubojovali k postupu," těšilo pardubického kouče Miloše Říhu mladšího.

A chválil teprve osmnáctiletého gólmana Karla Vejmelku. Ten na začátku druhé třetiny prvního zápasu nahradil v brance Slovince Roberta Kristana a pak už ho do ní nepustil. V neděli navíc vychytal své první čisté konto v extralize. „Těší mě, ale postup pochopitelně daleko víc. Jsme v euforii, zvládnuté předkolo může být proti Litvínovu výhodou. Klidně se můžeme stát černým koněm play off, půjdeme do toho s čistou hlavou," upozorňuje Vejmelka.

Reklama

Související témata: