Hlavní obsah

Píšeme naši malou hokejovou pohádku, těší další postup boleslavského Pabišku

Mladá Boleslav

Už samotná účast v předkole play off byla pro hokejisty Mladé Boleslavi historickým úspěchem, ale extraligový nováček jakoby neměl dost. Odmítl nálepku outsidera a s předloni mistrovskou Plzní nečekaně utrhl postup. Dvě domácí výhry dovedly středočeský tým k vítězství 3:1 v sérii a mohou se od pátku těšit na čtvrtfinále.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Pabiška, autor druhého gólu boleslavského týmu v duelu proti Plzni.

Článek

„Píšeme takovou naší malou hokejovou pohádku. V prosinci jsme byli na odpis, nikdo už nám nevěřil a zase to tady vypadalo na baráž. No a vidíte, v polovině března se budeme chystat na play off s Třincem," usmíval se Lukáš Pabiška, jenž pětkrát po sobě zažil v boleslavském dresu prolínací soutěž. O to víc si teď plnými doušky užívá zápolení play off.

Plzni dal gól v obou víkendových duelech. „Na Plzni bylo možná trochu znát, že víc musí, my si to správně užívali. Vsadili jsme na bojovnost a zarputilost, rveme každé střídání na sto padesát procent a nese to ovoce," mínil útočník. Před beznadějně vyprodaným hledištěm, které bylo z převážné většiny natěšené na dokonání postupu, domácí tým dotáhl sérii k potřebné třetí výhře.

Neměli co ztratit

V polovině utkání Boleslav vedla už 3:0, plzeňští hráči ale duel ještě zdramatizovali dvěma góly v rozpětí pěti minut. „Čekali jsme, že při našem výrazném vedení budou leklí, ale oni ještě spustili ten svůj kvapík. Naštěstí jsme našli dost klidu, ustáli i pokus o tvrdší hru a šanci nepustili," líčil kapitán David Výborný.

Klimentova trefa z 54. minuty už předznamenala bouřlivé boleslavské oslavy. „Pro nás je účast ve čtvrtfinále malý titul. Ohromně si cením, jak po Vánocích mužstvo neuvěřitelně naskočilo a žijeme z toho vlastně dodnes," připustil trenér František Výborný. Jeho syn David splnil roli tahouna. „Plzeň byla za favorita, my ale neměli co ztratit. Už předkolem jsme si splnili, co jsme chtěli, a při ohlédnutí za sérii mám pocit, že jsme v ní byli i o chloupek lepší. Zaskočili jsme soupeře hned v prvním zápase u nich a pak rozhodlo taky to, že se na vlastním ledě konečně cítíme doma," vykládal boleslavský centr.

Plzeň se musí smířit s brzkým koncem sezóny. „Měli jsme málo střel a nechytili ten správný rytmus. Mám i dojem, že štěstí od nás někam uhnulo," litoval útočník Ján Sýkora. „Musíme si přiznat, že Boleslav byla doma lepší, my tady vlastně pořád jen dotahovali. Nechci nějak brečet, ale ztratili jsme před sérií zkušeného Kratěnu a během ní Baleje i Johnsona. Herní vyzrálost přece jen byla na straně soupeře," říkal trenér Michal Straka.

Reklama

Související témata: