Hlavní obsah

Kometa se v repríze loňského finále se Zlínem nezříká role favorita

Čestmír FolkSport.czPrávo

Před rokem padli ve finále extraligového play off se Zlínem jasně 1:4 na zápasy, ale nyní se hokejová Kometa nezříká před čtvrtfinálovým soubojem se stejným soupeřem role favorita.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Komety Brno Vladimír Kýhos (zcela vlevo) při utkání v pražském Edenu.

Článek

„Třetí místo je nejlepším umístěním Komety v základní části od návratu do nejvyšší soutěže. A taky jsme v této sezóně dosáhli největšího počtu bodů. Mírným favoritem tedy asi logicky jsme. Zároveň si ovšem uvědomujeme, jak obtížný protivník nás čeká. Vždyť Zlín má až na dvě výjimky stejné mužstvo jako loni, když získal titul. Bylo s podivem, že se mu až do Vánoc nedařilo," uvedl dva dny před začátkem extraligového čtvrtfinále trenér Brňanů Vladimír Kýhos.

Vítá, že před středečním startem série je jeho tým v komfortnější situaci než loni. „Tehdy jsme protáhli semifinále se Spartou na sedm zápasů a byli jsme unavenější než soupeř. V tomto ohledu se teď podmínky srovnaly. A věřím, že naší výhodou bude i brankář, vždyť Čiliak byl v poslední době ve výtečné formě," připomněl.

Před rokem měla Kometa navíc na marodce klíčové borce Němce s Hanzlíkem. „Nyní nám chybí pouze zraněný obránce Kempný, jeho návrat není prozatím na pořadu dne. Naplno se už ale připravuje další donedávna dlouhodobý marod Dujsík," těší Kýhose.

Znovu finále? Nebylo by to špatné, zasnil se Kýhos

Doufá, že si jeho mužstvo přenese solidní formu ze základní části i do play off. „Nástrahy vyřazovacích bojů bychom měli zvládnout lépe. Jsme přece jen zase o rok zkušenější. Nebylo by špatné zahrát si znovu finále," zasnil se. „Snažili jsme se v pauze zapracovat na přesilovkách, snad nám půjdou lépe než dosud," přeje si.

Kýhos doufá, že Kometa zvládne ve středu a ve čtvrtek oba dva úvodní domácí duely. „Tlak ale bude na našem týmu, kdekdo čeká, že před svými fandy uspějeme," uvědomuje si.

Za největší nebezpečí považuje zlínské přesilovky a schopnost obhájců titulu přecházet do rychlých brejků. „Síla Zlína spočívá i v osobnostech kapitána Čajánka či Lešky. Dokážou mladší spoluhráče zdravě zbláznit. Typickou vlastností Zlíňanů je nezdolná vůle, nikdy neskládají zbraně ani za nepříznivého stavu," vypočítal Kýhos přednosti mistra. Otázce, zda vidí na zlínské straně i nějaké slabiny, se vyhnul. „Přece je nebudu prozrazovat dopředu," usmál se kouč Komety, jejíž hala byla v pondělí přejmenována na DRFG Arénu.

Úvodní zápasy v brněnském stánku začnou v 18 hod.

Který z týmů postoupí v této sérii do semifinále play off extraligy?
Kometa Brno
58,6 %
PSG Zlín
41,4 %
Celkem hlasovalo 2847 čtenářů.

Reklama