Hlavní obsah

Hradec Králové si pojistil služby osmi hokejistů včetně Frühaufa

Hradec Králové

Hokejový klub Mountfield Hradec Králové prodloužil před startem play off extraligy smlouvy s osmi hráči včetně obránce Petera Frühaufa, který od poloviny prosince nehraje kvůli léčbě rakoviny. Vedení východočeského celku si pojistilo také služby útočníků Rastislava Deje, Rudolfa Červeného, Tomáše Troligy, obránců Stanislava Dietze, Karla Plášila a brankářů Pavla Kantora a Tomáše Pavelky. Hradec Králové vstoupí do čtvrtfinálové série ve středu na ledě Sparty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Královéhradečtí hokejisté slaví vítězství na ledě Mladé Boleslavi. Zleva Karel Plášil, brankář Ondřej Kacetl a Bohumil Jank.

Článek

Frühauf podstoupil operaci a následně léčbu radioterapií poté, co mu lékaři objevili zhoubný nádor na varleti. Mountfield s ním nyní prodloužil smlouvu na příští dvě sezony.

"S Peterem samozřejmě počítáme i nadále, jeho hra a zkušenosti nám v závěru sezony chyběly. Peter je již po léčbě, cítí se dobře a v dohledné době by mohl začít pomalu s velmi lehkým tréninkem v podobě kola či posilovny," řekl generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

Dej s Červeným prodloužili kontrakty také o dva roky. "Uzavření nových kontraktů u Rasti a Rudy bylo logickým vyústěním oboustranného zájmu o pokračování spolupráce. Považujeme tyto hráče za důležitou součást našeho mužstva a jsme rádi, že jsme se poměrně rychle dohodli na další spolupráci," prohlásil Kmoníček. U dalšího forvarda Troligy klub uplatnil opční právo.

Hradec využil opci na Dietze

Opci využil Mountfield HK také na Dietze a na dva roky si pojistil Plášila. "Standa Dietz dokázal, že může s přehledem hrát extraligu, a podobně nás přesvědčil i Karel Plášil, kterému v každém případě pomohly pravidelné starty v první lize v dresu Litoměřic. Jsme rádi, že máme několik mladých, perspektivních obránců, mezi něž tito dva rozhodně patří," pochvaloval si generální manažer.

Vedle Ondřeje Kacetla, který měl nadále platný kontrakt, se Mountfield dohodl i na pokračování Kantora a Pavelky, který je v současné době mimo hru se zraněným kolenem. "Chceme i nadále disponovat kvalitním triem gólmanů, proto jsme uplatnili opční práva na oba hráče," podotkl Kmoníček.

Kmoníček je rád, že se podařilo s hráči na nových kontraktech dohodnout. "Jsem rád, že všichni výše zmiňovaní hráči měli eminentní zájem pokračovat v Hradci Králové. Udělali jsme důležitý krok v tvorbě kádru na příští sezonu, ale zdaleka se nejedná o krok poslední. Budeme i nadále pokračovat v doplňování a posilování kádru na příští sezonu," dodal.

Reklama

Související témata: