Hlavní obsah

Kouč Vítkovic Svozil: Účast v play off byla výhra, play out bychom nezvládli

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Do předkola extraligového play off proti Pardubicím vstupovali vítkovičtí hokejisté v roli favorita, leč měření sil s šestinásobným mistrem nezvládli. První vysoká výhra 8:2 jim spíše uškodila a po třech následujících porážkách (2:4, 3:6 a 0:5) pro ně sezóna skončila. „Pro nás byla výhra už to, že jsme nemuseli do play out. Asi bychom ho nezvládli,“ přiznal sportovní manažer a od listopadu i hlavní kouč extraligových Vítkovic Ladislav Svozil.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Vítkovic Ladislav Svozil.

Článek

Zkušený vítkovický funkcionář přebíral společně s Jakubem Petrem tým v listopadu od dvojice Peter Oremus a Roman Šimíček na předposlední příčce tabulky. Po několika dalších zápasech se pak tým propadl na chvíli i na poslední pozici. „Kdybychom tehdy hovořili o play off, asi by nám spoustu lidí klepalo na čelo. Klukům musím především poděkovat, že nehrajeme o záchranu," upozornil Svozil.

Přesto z něj bylo po rychlém vyřazení od Pardubic cítit zklamání. Vítkovice zvládly pouze první utkání předkola, domácí vysoká výhra ale týmu spíše uškodila. „Sice jsme ten zápas začali hrozně, ale to bych přisuzoval tomu, že jsme moc chtěli uspět a jít dál. A to nás svazovalo. Pak jsme jim dali osm gólů a mohli dát i patnáct. To nás ukolébalo, druhý zápas jsme si zase věřili až moc a nezvládli jsme to," líčil klíčové okamžiky série Svozil.

Dolehl na nás tlak, myslí Svozil

Výhra na porubském ledě Pardubické, kteří tak ukončili devítizápasovou sérii porážek, nakopla. „Začali si více věřit, uklidnili se. Na nás asi dolehl ten tlak, pod kterým jsme byli už od prosince, kdy jsme honili každý bod," svěřoval se reprezentační útočník Ondřej Roman.

Právě na výkonech Ondřeje Romana, Vladimíra Svačiny a Rostislava Olesze hra Vítkovic v závěru sezóny stála. Do kolen je naopak srážely obrovské hrubky v defenzívě. „Obranná hra se sice zlepšila a nehráli jsme už na náhodu. Ale v obou zápasech v Pardubicích se projevila nevyzrálost mladých hráčů, kteří dělali fatální hrubky. Ve třetím utkání série jsme soupeři přihráli na čtyři góly ze šesti. Hokej, a play off především, je o hlavě a psychické odolnosti. A Pardubice měly těch rozdílových hráčů v kádru více než my," popsal Svozil, který má společně s Petrem smlouvu do konce sezóny. „Úkol byl zachránit extraligu a to jsme splnili. O tom, co bude dál, je nyní předčasné hovořit," pověděl Svozil.

Reklama

Související témata: