Hlavní obsah

FANTASY: Extraliga pokračuje čtvrtfinálovými zápasy

Po předkole play off, ze kterého postoupily do dalších bojů Pardubice a Mladá Boleslav, bude Fantasy extraliga pokračovat středečními čtvrtfinálovými zápasy. V pátek se utká Třinec s překvapením letošního ročníku Mladou Boleslaví a Litvínov s Pardubicemi.

Kapitánem našeho výběru je Jaroslav Hlinka.

Článek

Udrží i nadále Ručinksý svou formu?

Martin Ručinský byl spolu s nejproduktivnějším hráčem extraligy Viktorem Hüblem tahounem Litvínova. Oba hráči se umístili na prvních dvou místech v tabulce produktivity. Hübl nasbíral 58 bodů. Nestárnoucí Ručinský si připsal pouze o 4 body méně, a to za 19 gólů a 35 asistencí. Rodák z Mostu oblékl po dlouhých devíti letech národní dres, díky čemuž se stal ve svých 43 letech nejstarším reprezentantem a navíc byl za své výkony vyhlášen hvězdou extraligy za měsíc únor.

Litvínov zahájí ve vyřazovacích bojích útok na svůj první titul v historii klubu proti Pardubicím. Východočeši sice v prvním utkání utrpěli debakl ve Vítkovicích, ale třemi výhrami v řadě dali na nevydařené utkání velmi rychle zapomenout a postoupili do čtvrtfinále.

Třinci se stažení Hrni opravdu vyplatilo

Suverénní Třinec vyhrál základní část extraligy. Oceláři během prosince a ledna dokázali vyhrát neuvěřitelných 13 utkání v řadě. Jedním z lídrů kandidáta na zisk titulu byl Erik Hrňa. Ten sice započal letošní sezónu v kádru Olomouce, ale když během 18 utkání nastřílel 10 gólů, tak si jej vedení Ocelářů urychleně stáhlo zpět do svých řad. Hrňa navázal na svou výbornou formu z Olomouce a v následujících 27 zápasech vsítil dalších 16 branek. Celkem nastřílel 26 gólů. Stejný počet gólu dal pouze Petr Sýkora z Pardubic.

Třinec narazí ve čtvrtfinále na Mladou Boleslav. Bruslaři jsou největším překvapením letošní sezóny. V předkole play off proti Plzni je mnozí odborníci pasovali do role outsiderů. Avšak dvě výhry na domácím ledě je dovedly k vítězství 3:1. Hokejisté Boleslavi nemají proti Třinci co ztratit, o to lépe se jim může hrát.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články