Hlavní obsah

Zlín rychlým gólem v prodloužení rozhodl o výhře v Brně. Sparta doma začala vítězně

roj, škvSport.cz
Aktualizováno

Na dvou stadiónech odstartovalo čtvrtfinále play off hokejové Tipsport extraligy. V repríze loňského finále prohrála Kometa Brno s mistrovským Zlínem 2:3 v prodloužení. To Sparta na svém ledě žádné drama nepřipustila a play off začala výhrou nad Hradcem Králové 3:0. Druhé zápasy těchto sérií jsou na programu ve čtvrtek znovu v Brně a v Praze.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zlínští hokejisté (zleva) Tomáš Žižka, Petr Čajánek a Jiří Marušák se radují z gólu proti Kometě.

Článek
Fotogalerie

Zlín se v play off naposledy potkal s Kometou v minulé sezóně, kdy ve finále slavil po výhře 4:1 na zápasy mistrovský titul. Letos je mírným favoritem série Brno, jenže na svém ledě začalo porážkou.

Kometa, která na konci základní části doma pětkrát za sebou naplno bodovala, šla zásluhou kapitána Leoše Čermáka do vedení. V polovině zápasu však načal bleskový obrat Tomáš Žižka, který ihned po návratu z trestné lavice srovnal.

O osmnáct sekund později pak po faulu Kováčika poslal z trestného střílení Roman Vlach Ševce do vedení, které hosté málem ubránili až do konce. Jenže jedenáct sekund před koncem srovnal v přesilovce Vojtěch Němec. Neuběhla ale ani minuta prodloužení a Zdeněk Okál zařídil Zlínu gólovou tečí výhru.

Sparta udeřila v přesilovkách i v oslabení

Sparta na konci ledna na svém ledě utrpěla výprask od Hradce Králové 0:5, ale na úvod čtvrtfinále v roli mírného favorita doma proti stejnému soupeři nezaváhala. O vítězství rozhodla při nestejném počtu hráčů na ledě, v každé třetině vstřelila po gólu a brankář Filip Novotný vychytal hned na úvod série čisté konto.

V první třetině se Holešovičtí ujali vedení v oslabení, v němž Pospíšilovu hrubku potrestal gólem Robert Sabolič. Snahám hostů o vyrovnání pak v prostřední části zasadil tvrdou ránu v přesilovce Adam Polášek. Ve třetí třetině pak rovněž v početní převaze skóroval díky důrazu v brankovišti Lukáš Cingel.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 1. zápasy:
Brno Zlín 2:3 v prodloužení
Branky: 14. Čermák, 60. Němec - 31. Žižka, 31. Vlach (tr. střílení), 61. Okál
Sparta - Hradec Králové 3:0
Branka: 11. Sabolič, 36. Polášek, 48. Cingel

Reklama

Související témata: