Hlavní obsah

Rusové mohou získat hokejový Vsetín už tento týden

Už jen otázkou několik několika dnů by měla být transakce mezi ruskou společností Atlantik a vsetínskou radnicí, která má majoritní podíl v místním hokejovém klubu. Zástupci Atlantiku dorazí do Vsetína během týdne, aby od radnice odkoupili 70 procent akcií klubu. Za ty Rusové nabízejí 900 000 dolarů, tedy takřka 22 miliónů korun. Jednání probíhají už několik týdnů.

Článek

Město si chce v každém případě ponechat podíl 11 procent, který umožňuje vliv na chod klubu.  "Chceme si ponechat vliv na chod klubu do té míry, že bez souhlasu města nebude možné hokej přestěhovat, převádět licenci nebo hráče," tvrdí starosta Vsetína Jiří Čunek. Prodej musejí schválit zastupitelé, kteří se budou transakcí zabývat na mimořádném zasedání.

Představitelé klubu a radnice jednali na začátku týdne s firmou Atlantik přímo v Moskvě. "Přesvědčili jsme se, že společnost Atlantik je ve svém prostředí významnou sportovní agenturou, která intenzivně spolupracuje s místním hokejovým klubem Dynamo Moskva. Zastupuje například jeho hráče," uvedl starosta Jiří Čunek.

Někdejší mistr farmou ruského týmu

Ruská společnost má podle starosty jasný cíl - chce vsetínský klub využít jako českou základnu pro výchovu hokejistů. "Zároveň chce umožnit svým kvalitním hráčům, kteří nejsou nasazováni v ruské nejvyšší soutěži, aby nastupovali v naší extralize," uvedl Čunek.

Příchod strategického partnera by hokejistům Vsetína významně ulehčil život. Valašský klub se po štědrých sezonách za vlády někdejšího majitele Romana Zubíka potýká s ekonomickými problémy. Po loňské sezóně neprodloužil s klubem smlouvu generální sponzor. Čunek již dříve řekl, že město samo klub neutáhne.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice