Hlavní obsah

Úplně nesmyslná chyba, je to tragédie, litoval Pospíšil, jak namazal Spartě na vítězný gól

Deset minut drželi Spartu na uzdě a v podstatě jí ani nedovolili dostat se na dostřel svého brankáře Kacetla. Pak ale hokejisty Hradce Králové potopila chyba zkušeného Tomáše Pospíšila. Sedmadvacetiletý útočník během vlastní přesilovky při snaze založit útok namazal v obranném pásmu do jízdy domácímu Robertu Saboličovi, který nabízenou příležitostí nepohrdl a svůj tým vedoucím gólem uklidnil.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Situace před brankářem Sparty Filipem Novotným.

Článek

„Byla to úplně nesmyslná nahrávka, úplně nesmyslná chyba. Tohle se v play off nesmí stát, je to tragédie," říkal po zápase zkroušeným hlasem Pospíšil. „Ještě další dvě střídání jsem z toho byl ne nervózní, ale furt jsem na to myslel. Vlastně až od druhé třetiny jsem se cítil líp."

Spoluhráči na střídačce se ho snažili podpořit. „Říkali mi, ať si z toho nic nedělám. Že je teprve začátek zápasu a pořád zbývá dost času, abychom to otočili," pokračoval Pospíšil. „Tohle se stane. Nikoho to podle mě neovlivnilo, navíc jsme se ještě víc hecovali, že jedeme dál a musíme dát gól teď zase my," říkal za všechny gólman Hradce Králové Ondřej Kacetl.

To se ale hostům za celý zápas nepovedlo ani jednou. Naopak to byla Sparta, která ve druhé i třetí třetině využila jednu přesilovku a úvodní čtvrtfinálový duel play off poměrně v klidu vyhrála 3:0. „Přitom si nemyslím, že by nás nějak extra přehrávali. Jenže po mé chybě se uklidnili. A zatímco my jsme měli dost přesilovek, jenže jsme je nevyužili, jim se to povedlo hned dvakrát," mrzelo Pospíšila.

Spartu jsme si dneska načetli, tvrdí gólman Kacetl

A ví, na čem musí on i zbytek týmu ve čtvrteční odvetě zapracovat. „Jejich gólman Novotný chytal dobře, jenže my jsme mu to dost usnadnili. Málo jsme chodili do brány, přitom ho musíme dostat víc pod tlak, když je to pro něho první play off," nabádá Pospíšil.

„Při hře pět na pět jsme Spartě vyrovnaným soupeřem. Takže když nebudeme zbytečně vylučovaní a pohlídáme si to vzadu, máme velkou šanci uspět. Musíme se dát do kupy a přidat v ofenzivě. Dnešní výsledek jsme už hodili za hlavu," tvrdí Kacetl s tím, že ví, jak proti Spartě uspět. „Během dnešního zápasu jsme si načetli, jak budou hrát. Zítra na ně vlítneme, a když přitvrdíme a nenecháme se zbytečně vylučovat, půjde to."

Reklama

Související témata: