Hlavní obsah

Takhle budeme hotoví za týden. S play off to nemělo nic společného, zuřil kouč Hradce

Praha

Mluvil klidným a rozvážným hlasem, jasně ale na něm bylo patrné, jak moc ho jeho svěřenci v úvodním čtvrtfinále play off na ledě pražské Sparty zklamali. Kouče hokejistů Hradce Králové Petera Draisaitla porážka 0:3 mrzela, mnohem hůř ale skousával výkon svého týmu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zklamaný trenér Hradce Peter Draisaitl (uprostřed) během prvního zápasu čtvrtfinále play off na Spartě.

Článek

„Je jasné, že jestli chceme v sérii něco uhrát, budeme se o to muset porvat trochu jinak. Hokej v play off je pěkná věc, ale z naší strany to dneska s play off hokejem nemělo nic společného. Zápas musíme hodit do kýble a taky ho tam nechat. Protože jestli ne, jsme hotoví za týden," zuřil devětačtyřicetiletý trenér Východočechů.

Na otázku, jestli má pro mdlé vystoupení svého mužstva vysvětlení, okamžitě vypálil. „Žádné ani nepotřebuju! Prostě vím, že takhle hrát nemůžeme. Potřebuju najít řešení. A já ho taky najdu," sliboval Draisaitl před druhým pokračováním série, které se odehraje už dnes v 18:30 znovu v Holešovicích.

V táboře sparťanů pochopitelně panovalo naprosto odlišné rozpoložení. Pražané po soustředěném výkonu urvali první výhru a svému soupeři toho navíc příliš nedovolili. „Je fakt, že Hradec moc šancí neměl. Pár chybiček, kterých se budeme snažit vyvarovat, jsme sice udělali, ale když znovu nastoupíme ze zabezpečené obrany, bude to pro nás jenom dobře," řekl obránce Adam Polášek, jenž v 36. minutě zvyšoval v přesilové hře na 2:0.

Sparťan Polášek: V obraně jsme to zvládli na jedničku

„Přitom první dvě přesilovky jsme skoro nevystřelili, spíš jsme v nich hráli bago. Ale jsme rádi, že pak nám začaly fungovat," připomenul Polášek i třetí gól Sparty, který vstřelil Cingel rovněž v početní převaze, a tak Holešovičtí potvrdili, že ne náhodou měli v základní části nejvyšší účinnost využití přesilovek.

Stejně tak jej těšila i nula v kolonce inkasovaných branek. Brankář Filip Novotný tak hned svůj premiérový start v play off tuzemské nejvyšší soutěže oslavil čistým kontem. „Hodně mu to pomůže, ale důležité je to pro celý tým. Zápasy v play off jsou hlavně o defenzivě a myslím si, že jsme to zvládli na jedničku," pochvaloval si Polášek.

Výhra v úvodním zápase už je ale minulostí. Sparťané se soustřeďují jen na dnešek. „Na oslavy je čas maximálně do večera. Hned po zápase jsme si v šatně řekli, že dnes se to povedlo, což je super, ale ve čtvrtek nás čeká další zápas."

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín