Hlavní obsah

Rolinek korunoval finiš Sparty vítězným gólem, v repríze finále je srovnáno

mm, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté pražské Sparty využili ve čtvrtfinálové sérii play off Tipsport extraligy i podruhé výhody domácího ledu. Na středeční pohodlnou výhru navázali o den později v dramatu, který rozhodl rozdílovým gólem až necelých šest minut před koncem normální hrací doby kapitán týmu Tomáš Rolinek a Holešovičtí po vítězství 5:3 vedou v sérii nad Hradcem Králové už 2:0 na zápasy. V repríze loňského finále Kometa napravila porážku v prodloužení z úvodního měření sil a po výhře 4:2 srovnala sérii na 1:1. Další zápasy těchto dvojic jsou na programu v neděli a v pondělí v Hradci Králové resp. ve Zlíně.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočníci Sparty Jan Buchtele (vlevo) a Jaroslav Hlinka se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Gólman Pražanů Filip Novotný ve středu hned svůj první zápas v extraligovém play off ozdobil čistým kontem (3:0) a kouč Mountfieldu Peter Draisaitl se zlobil: „Pokud se nezlepšíme, bude to za týden hotový," varoval své svěřence.

A jeho slova padla na úrodnou půdu, Východočeši dnes domácí tým pořádně potrápili. Novotného neprůstřelnost odčaroval na začátku druhé třetiny Jaroslav Kudrna a srovnal na 1:1, vzápětí šli domácí sice znovu do vedení, ale opět Kudrna a Kukumberg v rozpětí pouhých 17 vteřin skóre otočili.

Nadějný výsledek ale hosté neudrželi, ve třetím dějství naopak třikrát inkasovali. Réway hned na začátku v přesilovce vyrovnal, Rolinek strhl výhru na stranu domácích a výhru pečetil vteřinu před koncem při hře hostí bez brankáře svým druhým zásahem večera Jan Buchtele.

Okál tentokrát smutným hrdinou

Zlínský Zdeněk Okál, autor rozhodující trefy v prodloužení středečního úvodního duelu, byl ve čtvrtek tak trochu smutným hrdinou. Za nerozhodného stavu 1:1 ve třetí třetině vyfasoval 24letý loňský šampión po faulu na Jana Hrušku trest na pět minut + do konce utkání a Kometu dostal v početní výhodě do gólového trháku kanonýr Petr Ton.

Vedení domácí posadilo do sedla a pak udeřili ještě dvakrát, trefy Němce a Vondráčka dělilo pouhých dvanáct vteřin. I když ještě v závěru Holík zmírnil konečnou výši prohry, cíl domácích necestovat v neděli do Zlína s dvouzápasovou ztrátou už neohrozil.

Čtvrtfinále play off hokejové Tipsport extraligy, 2. zápasy:
Brno - Zlín 4:2
Branky: 31. Kuboš, 47. Ton, 55. V. Němec, 55. Vondráček - 44. Marušák, 57. P. Holík
Stav série: 1:1.
Sparta - Hradec Králové 5:3
Branky: 15. a 60. Buchtele, 26. J. Mikuš, 42. Réway, 55. Rolinek - 25. a 28. J. Kudrna, 28. Kukumberg
Stav série: 2:0.
Kdo postoupí do semifinále hokejové extraligy?
Sparta a Brno
54,7 %
Sparta a Zlín
35,4 %
Hradec Králové a Brno
6 %
Hradec Králové a Zlín
3,9 %
Celkem hlasovalo 3908 čtenářů.

Reklama

Související témata: