Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 5:3Stav série 2:0Výkonnostně se zvedl, jenže o náskok Hradec přišel a na Spartě tak prohrál i podruhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Buchtele 1 : 0
25. Kudrna 1 : 1
26. Mikuš 2 : 1
28. Kudrna 2 : 2
28. Kukumberg 2 : 3
42. Réway 3 : 3
55. Rolinek 4 : 3
60. Buchtele 5 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Podali podstatně lepší výkon než ve středečním úvodním klání, dvakrát dokázali smazat náskok domácí Sparty a po dvou třetinách ještě vedli, jenže nakonec odcházejí hokejisté Hradce Králové znovu poraženi. Pražané v závěrečné části výsledek otočili a po vydřeném triumfu 5:3 vedou ve čtvrtfinále play off 2:0 na zápasy. Třetí pokračování se odehraje v neděli na východě Čech.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Emoce nejednou vzplály v utkání play off mezi Spartou a Hradcem Králové.

Článek

Už samotný úvod duelu napověděl, že k vidění bude mnohem otevřenější hokej než o den předtím. Hned po deseti vteřinách mířili Pech s Kumstátem na jediného obránce hostů, Kacetl ale střelu druhého jmenovaného vyrazil. Vzápětí se připomněli i hosté - Červený v pádu uklízel puk do odkryté branky, zamířil ale jen do lapačky Novotného, kterou stačil sparťanský gólman na poslední chvíli natáhnout.

V 15. minutě Sparta opět ukázala, jak moc silná je v přesilovkách. Hned v té první totiž našel Réway zpoza branky Buchteleho, jenž ranou na vyrážečku otevřel skóre. I po první změně stran častěji hrozili Pražané, jenže Hlinku i Formana vychytal pozorný Kacetl.

Po čtyřech minutách od začátku prostřední části hry domácí obrana zapomněla na Kudrnu, jenž zůstal chvilku nekrytý před Novotným, čehož využil ke srovnání. Východočeši se z něj ale radovali jen minutu. Při signalizovaném trestu pro Hradecké napřáhl na modré čáře Mikuš a vrátil domácím náskok.

Potyček přibývalo, Barinka se popral s Valcourtem

Tím však na góly úrodná úvodní desetiminutovka druhé třetiny neskončila. Za další dvě minuty totiž zužitkoval svou početní výhodu i Mountfield, střelou z pravého kruhu už podruhé srovnával Kudrna. A když jen o sedmnáct vteřin později tečoval Pláňkovo nahození Kukumberg, Hradec se vůbec poprvé v sérii ujal vedení.

Od té chvíle na ledě ještě více přibylo potyček, které byly k vidění už od první třetiny. Po Barinkově zákroku na Deje se svého spoluhráče vydal pomstít Valcourt. Kanadský útočník měl v pěstním souboji s Barinkou lehce navrch a sklidil aplaus zaplněného sektoru královehradeckých fanoušků.

Ve 33. minutě hráli hosté 43 sekund v pěti proti třem, skóre se jim ale navýšit nepodařilo. A to ještě museli být rádi, že Sparta nevyrovnala. Její kapitán Rolinek se totiž dostal hned ke dvěma únikům, v každém z nich ale zamířil těsně mimo. Povedlo se jí to až na začátku třetí třetiny, kdy Réway v přesilovce dělovkou na bližší tyč překonal Kacetla.

Kapitán Rolinek rozhodl

V 50. minutě odjel na střídačku Novotný a místo něho zamířil do sparťanské branky Slovák Janus. Když se Novotný po pěti minutách vrátil, Pražané už vedli. Přibyl zavezl kotouč do útočné třetiny, vybídl Rolinka a sparťanský kapitán ranou z voleje upravil na 4:3. Necelé dvě minuty před koncem fauloval Mikuš a Hradec měl možnost přesilové hry. 44 vteřin před třetí sirénou ji ještě umocnil odvoláním Kacetla, vyrovnání se ale nedočkal. Dvě vteřiny před koncem naopak upravil Buchtele do prázdné branky na konečných 5:3.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 5:3 (1:0, 1:3, 3:0)
Branka a nahrávky: 15. Buchtele (Réway), 26. J. Mikuš (J. Hlinka, Vondrka), 42. Réway (Polášek), 55. Rolinek (Přibyl, Pilař), 60. Buchtele (J. Hlinka) - 25. Kudrna (Pospíšil), 28. Kudrna (Vydarený, Šimánek), 28. Kukumberg (Pláněk). Rozhodčí: Pešina, Fraňo - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:9, navíc J. Mikuš (Sparta) 10 minut. Využití: 2:1. Diváci: 7638.
Sparta: Novotný (50. - 55. Janus) - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, od 21. navíc Eminger - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Cingel, Vondrka - Forman, Přibyl, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Hradec Králové: Kacetl - Dietz, Vydarený, Čáp, Jank, Pláněk, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, T. Knotek, Pospíšil - Valcourt, Kukumberg, Červený - Vantuch, Tvrdík, Kopta. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
STAV SÉRIE: 2:0.
Postoupí do semifinále play off extraligy Sparta, nebo Hradec Králové?
Sparta
81,7 %
Hradec Králové
18,3 %
Celkem hlasovalo 3254 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články