Hlavní obsah

V první třetině bych takovou oslavu neudělal, řekl sparťan Rolinek o radosti z vítězné trefy

Praha

Poklekl na kolena a zaťatými pěstmi několikrát zapumpoval. Na kapitánovi sparťanských hokejistů Tomáši Rolinkovi byla vidět obrovská radost. Aby ne! Právě totiž necelých šest minut před koncem třetiny zlomil nerozhodný stav 3:3 a svou trefou, která se následně ukázala jako vítězná, zajistil Pražanům vedení 2:0 na zápasy nad Hradcem Králové ve čtvrtfinále play off.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sparťanský útočník Tomáš Rolinek (vlevo) se snaží překonat královéhradeckého brankáře Ondřeje Kacetla ve druhém čtvrtfinálovém zápase play off extraligy.

Článek

To už jste si byl jistý, že náskok 4:3 nepustíte, že jste oslavoval tak intenzivně?

Bylo necelých šest minut do konce, v první třetině bych takovou oslavu neudělal. Ale teď už jsem věřil, že to náš tým ubrání. To se taky stalo a nakonec jsme dali ještě pátý gól do prázdné.

Na konci druhé třetiny jste hned dvakrát unikl při vlastním oslabení, branku jste ale v obou případech minul. Zlobil jste se na sebe, že jste to nevyřešil lépe?

Musím chlapsky přiznat, že jsem to vyloženě jenom zametal. Byl jsem na ledě už předtím, pak na oslabení. Neměl jsem sílu, takže to bylo špatné zakončení.

Souhlasíte, že se hrálo mnohem agresivněji než ve středu? Potyček, včetně bitky Barinky s Valcourtem, bylo k vidění nespočet...

Ani si nemyslím, že by se to tolik lišilo. Souboje se dohrávaly i včera, pořád se hraje naplno. Nikdo nic nevypustí, každý naopak soupeře dohraje, když má šanci.

Hradec oproti středečnímu zápasu hodně přidal. Byla proto cesta ke druhému vítězství složitější?

I když to tak nevypadalo, tak i středeční utkání bylo těžké. Teď to ale bylo náročnější v tom, že jsme prohrávali a museli výsledek otáčet.

Přitom jste dvakrát o gól vedli a zdáli se být na koni...

Jenže jsme po zbytečných chybách Hradci darovali góly. Tohle se nám nesmí stávat. Ale jinak musím tým vyzdvihnout, protože jsme hráli dobře. Ale ještě není za co se chválit. Dvě vítězství jsou super, ale jdeme dál. Série se hraje na čtyři výhry a každý vám potvrdí, i když je to klišé, že dvě vítězství nic neznamenají.

To sice ne, ale náskok 2:0 je slibný...

Jsem strašně rád, že jsme to doma zvládli. Teď si uděláme regenerační trénink a odpočineme si.

S čím do Hradce v neděli pojedete?

Mám vám prozradit taktiku, jak budeme hrát? Prostě se připravíme na zápas. Víc vám říkat nebudu. (směje se)

Postoupí do semifinále play off extraligy Sparta, nebo Hradec Králové?
Sparta
81,7 %
Hradec Králové
18,3 %
Celkem hlasovalo 3254 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice