Hlavní obsah

Nebudu vyhazovat deset tisíc, odmítl zlínský trenér Vlach okomentovat Okálův zákrok

Brno

Faul zlínského hokejového útočníka Okála na domácího Hrušku, po němž zůstala ve 47. minutě na ledě krvavá skvrna, pohřbil naděje obhájců titulu na druhé vítězství ve čtvrtfinálové sérii extraligového play off na brněnském ledě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zlínský útočník Zdeněk Okál (vpravo) bojuje o puk s obráncem Komety Janem Hanzlíkem ve druhém čtvrtfinálovém duelu play off extraligy.

Článek

Okál byl rozhodčími za stavu 1:1 nekompromisně vykázán do šatny a brněnští hokejisté pětiminutovou přesilovku zužitkovali už po 21 vteřinách díky vydařené dělovce Petra Tona od modré čáry. Pak přidali ještě další dva góly a po vítězství 4:2 srovnali stav série na 1:1.

„Vypálil jsem bez přípravy, na takové střely si věřím. Měl jsem štěstí, že puk prošel hradbou těl až do sítě. Strašně moc jsme potřebovali cestovat v neděli do Zlína za nerozhodného stavu," uvědomoval si Ton.

Také brněnský kouč Vladimír Kýhos si pochvaloval, že jeho tým důležitý duel zvládl. „Obrovský tlak jsme naštěstí ustáli. Otáčet sérii ze stavu 0:2 by bylo už hrozně složité. Oproti prvnímu střetnutí jsme vylepšili pohyb, napadání i dohrávání soubojů. Byla to už zase stará dobrá Kometa ze základní části," usmíval se.

Štůrala: Souboje budou možná ještě ostřejší

Zlíňané věděli, že se zápas v jejich neprospěch zlomil po Okálově vyloučení. „Nebudu říkat, jestli si myslím, zda to byl či nebyl nedovolený zákrok. To bych vyhodil deset tisíc," narážel trenér Rostislav Vlach na případnou pokutu za kritiku sudích. Velké zklamání na něm ale znát nebylo. „Přijeli jsme si do Brna pro jednu výhru a tu si vezeme. Těžko jsme si mohli myslet, že Kometu přejedeme 4:0 na zápasy," dodal smířlivě.

Brankář Zlína Tomáš Štůrala tvrdil, že střet Okála s Hruškou nezaznamenal. „Koukal jsem zrovna někam jinam. Klíčový okamžik utkání to ale zcela jednoznačně byl," měl jasno. „Takové situace ovšem k play off patří. S přibývajícími duely budou souboje možná ještě ostřejší a budeme se mít čím dál méně rádi," předpověděl.

Gól inkasovaný od Tona Štůralu hodně mrzel. „Měl jsem zakrytý výhled," posteskl si. „Kometa byla ale tentokrát malinko lepší, ani na nedostatek štěstí si nemůžeme stěžovat," uznal.

Postoupí do semifinále play off extraligy Brno, nebo Zlín?
Brno
53,6 %
Zlín
46,4 %
Celkem hlasovalo 12936 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín