Hlavní obsah

Třinečtí Oceláři jsou na startu. Očekávaní jsou velká

Třinec

A je to tady. Vše, co se událo doteď, je zapomenuto. Pro vítěze základní části hokejové extraligy třinecké Oceláře začíná v pátek vpodvečer nová soutěž. Největšímu favoritovi na zisk Masarykova poháru se ve čtvrtfinále play off postaví překvapení letošního ročníku hokejové extraligy - Mladá Boleslav.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hokejisté Třince vstupují do play off jako velcí favorité.

Článek

Třinec: Na jedné lodi, s jediným cílem!

„Očekávání jsou velká, ale my se musíme soustředit jen na náš výkon, na naší hru. Pak máme šanci uhrát dobrý výsledek," řekl kouč Třince Jiří Kalous

Ten, na rozdíl od fanoušků, nebere sérii proti Mladé Boleslavi za jednoznačnou záležitost. „Hrají v až neskutečné euforii. Trenéři Výborný s Jelínkem mají tým perfektně poskládaný. Na centru hrají Výborný, Broš, Kašpařík, mladý Musil, v týmu mají velmi rychlá a agresivní křídla, obětavou obranu a zkušeného gólmana Martina Růžičku, který má skvělou formu. To dělá z Boleslavi velmi nepříjemného soupeře. Hlavní zbraní jsou rychlé protiútoky, nebezpečné přesilové hry, obrana je dobře organizovaná a velmi urputná. Čeká nás těžká série," upozornil Kalous.

Marodka se vyprázdnila

Konec základní části dohrával Třinec s velkou marodkou, mimo byli obránci Klesla, Hrabal, Roth, Trončinský a útočníci Adamský, Polanský, Klepiš, Irgl a Rufer. Kromě Irgla, jehož návrat po odebrání ledviny je spíše otázkou týdnů než dnů a Rufera, který se zotavuje po těžkém zranění kotníků, by ostatní už mohli být připraveni do hry zasáhnout. „V tomhle byla ta čtrnáctidenní pauza dobrá. Kluci, kteří se uzdravili, se mohli zase s týmem sehrát. Pár tréninků na sehrání stačí," řekl gólman Šimon Hrubec.

Nabitou soupisku by rád už v play off doplnil i Zbyněk Irgl. „Byl bych velice rád, zápas je ovšem úplně něco jiného, než jen trénink. Tam je fyzické i psychické vypětí extrémní," přiznal Irgl.

První dvě utkání série mezi Třincem a Mladou Boleslaví hostí v pátek a v sobotu od 17 hodin třinecká Werk Aréna. Další dva zápasy jsou na pořadu v úterý 17. a ve středu 18. března v Mladé Boleslavi. Nebude-li rozhodnuto, vrátí se soupeři k pátému utkání do Třince v pátek 20. března.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice