Hlavní obsah

Třinec po boji udolal Boleslav, litvínovský Francouz vstoupil do play off čistým kontem

Praha
Aktualizováno

První výhru ve čtvrtfinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy si připsal vítěz základní části Třinec. Oceláři v prvním zápase série proti Mladé Boleslavi herně nepřesvědčili, přesto vyhráli 2:1. Úvodní bod si v sérii s Pardubicemi připsal také Litvínov, který zvítězil jednoznačně 4:0. Brankář Vervy Francouz vstoupil do play off čistým kontem. Po pátečních výsledcích zápasů o udržení je jisté, že Slavii do baráže doprovodí Olomouc.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Pardubický obránce Jan Zdráhal (vlevo) se snaží vypíchnout puk litvínovskému útočníkovi Peteru Jánskému.

Článek
Fotogalerie

Na nejlepším klubu základní části byla v úvodní třetině znatelná téměř dvoutýdenní herní pauza. Naopak Středočeši nabrali po vítězné sérii nad Plzní sebevědomí a v první dvacetiminutovce favorita série jednoznačně přestříleli. První góly ale padaly až ve druhé části. A to do hostující sítě.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 1. zápasy:
Třinec - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 30. Cienciala, 39. Rákos - 41. Pabiška. Stav série 1:0.
Litvínov - Pardubice 4:0
Branky: 7. Pavelka, 13. Pavlík, 30. Lukeš, 54. Jánský. Stav série 1:0.
Skupina o umístění, 3. kolo:
Slavia - Olomouc 3:2
Branky: 12. Pletka, 29. Valach, 45. Veselý - 23. Houdek, 33. Marosz.
Liberec - Karlovy Vary 3:4
Branky: 26. Šimek, 33. Krenželok, 42. Šimek - 39. Hruška, 44. Duda, 46. Bartek, 57. Skuhravý.

Oba góly v prostřední třetině vypracoval Klepiš. Poprvé Oceláři rozjásali Werk Arenu po půlhodině hry. Klepiš za bránou Boleslavi chvíli vyčkal, pak poslal puk najíždějícímu Ciencialovi, který z úhlu překvapil Růžičku střelou na bližší tyč. Podruhé hostující gólman inkasoval po rychlém protiútoku Slezanů. Ti se na Růžičku řítili dva, obránci hostů propadli. Spolupráci Klepiše s Rákosem druhý jmenovaný zakončil střelou do odkryté brány.

Třinec se postupně rozehrával k lepšímu výkonu, žádný koncert z jeho strany se ale ve třetí třetině nekonal. Mohla za to kontaktní branka Pabišky, který prosadil v přesilové hře hned v úvodní minutě třetího dějství. Ačkoliv Středočeši usilovali o vyrovnání, prodloužení si už nevynutili. V sérii se tak ujal vedení jednoznačný favorit z Třince.

Pardubice Francouze ani jednou nepřekonaly

Vítězně do vyřazovacích bojů vstoupili také hokejisté Litvínova. Oproti Třinci však druhý tým základní části v úvodním čtvrtfinále s Pardubicemi jednoznačně dominoval. Verva si náskok vypracovala už v první třetině. O premiérovou branku série se postaral Pavelka v oslabení, druhý gól přidal Pavlík při přesilové hře.

Litvínovu početní výhoda pomohla i ve druhé části, když se prosadil Lukeš. Východočeši se na zdramatizování nezmohli, ve třetí třetině inkasovali ještě jednou a Severočeši tak získali úvodní vítězství bez větších potíží. Čisté konto vychytal Francouz.

V zápasech o udržení Olomouc na ledě Slavie po výsledku 2:3 nezískala ani jeden bod a Karlovy Vary zvítězily v Liberci 4:3. Jisté tak je, že Slavii do baráže doprovodí Olomouc.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec