Hlavní obsah

Vladimír Růžička viděl jasnou výhru Litvínova. Francouz chválil obránce za vstřelené góly

Litvínov

Loňské jedenácté místo Litvínova je zapomenuto a skvěle zvládnutý dosavadní průběh současného ročníku vnesl na sever velká očekávání i pro finiš sezóny. Domácí tým vykročil i před zraky reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky a jeho asistenta Ondřeje Weissmanna do čtvrtfinále přesvědčivým způsobem a vítězstvím nad Pardubicemi 4:0 si připsal v součtu se závěrem základní části už sedmou výhru v řadě!

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský brankář Pavel Francouz vychytal v úvodním čtvrtfinále proti Pardubicím nulu.

Článek

Ve třinácté minutě už svítil na ukazateli stav 2:0 po gólech obránců. Nejprve při vlastním oslabení skóroval Tomáš Pavelka, když do konce Majdanova trestu chyběly pouhé čtyři sekundy. A druhou branku připojil v přesilovce při Havlíkově vyloučení Filip Pavlík.

Na Pardubice se snažila Verva připravit, domácí hráči vynikali zejména aktivním napadáním. „Když jsme se dozvěděli, že na nás vyšly Pardubice, snažili jsme se přečíst, jakými zbraněmi snadno zdolaly Vítkovice. Věděli jsme, že jim nesmíme dát prostor k rozehrání akcí," líčil Tomáš Pavelka. A pochválil i brankáře Pavla Francouze, který uhájil čisté konto. „Co Pavel vidí, to chytne. Ale obětavě jsme mu pomáhali. Byl to týmový výkon, počínaje od gólmana. Věřím, že se stejným zaujetím přistoupíme i k sobotnímu utkání," zamyslel se mladý obránce.

Návrat po pauze jsme zvládli, těšilo Rulíka

Pavel Francouz na oplátku ocenil spoluhráče: „Kluci dobře bránili. A navíc obránci stačili i útočit a mají i gólový podíl na naší ofenzivní hře. Pavelka si perfektně najel při přečíslení. A plusem je i fakt, že jsme si od poloviny zápasu výsledek pohlídali."

Litvínovský trenér Radim Rulík byl stručný: „Ráz určila už první třetina, která nám výborně vyšla, a od toho se utkání vyvíjelo. Není ideální naskočit do play off po čtrnáctidenní herní pauze, ale naštěstí jsme to zvládli."

Pardubičtí mohli po zápase zpytovat svědomí za prospaný začátek zápasu. „Vstoupili jsme do něj laxně a hned při našem prvním střídání měli domácí tři jasné šance," posteskl si trenér Miloš Říha starší.

K porážce se celkově postavil čelem a nehledal výmluvy. „Chyběly mi na naší straně bojovnost, nasazení, aktivita, byla tam neuvěřitelná nekoncentrovanost. Pak jsme se sice trošku zlepšili, ale Litvínov už působil jistým dojmem a ukázalo se, že je i po pauze před play off rozjetý. Soupeř celkově dominoval trpělivostí i chytrostí. Třetí třetina se už jen dohrávala. Když to shrnu, tak hráči nesplnili nic z toho, co jsme si řekli. Padli jsme znovu na led a musíme začínat s hrubou prací," dodal Říha starší.

V sobotu je v Litvínově na pořadu druhý zápas.

Reklama

Související témata: