Hlavní obsah

Sparta je prvním semifinalistou extraligy, Zlín srovnal sérii s Kometou

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Sparty jsou prvním semifinalistou Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy. Hráči pražského celku zvítězili ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání v Hradci Králové 4:3 a celou sérii opanovali 4:0. Mnohem vyrovnanější je boj mezi Zlínem a Brnem. Ševci ve čtvrtém utkání zvítězili 5:3 a stav série srovnali na 2:2 na zápasy.

Foto: David Taneček, ČTK

Petr Kumstát ze Sparty oslavuje vítěznou branku ve čtvrtém čtvrtfinále s Hradcem.

Článek
Fotogalerie

Do branky Hradce se poprvé v sérii postavil Kantor, čisté konto ale neudržel ani devět minut. Z přesilovky 5 na 3 ho překonal Buchtele a hned vzápětí se prosadil, tentokrát v klasické početní výhodě, ještě Mikuš. Hned při prvním útoku po zahájení hry ale zpoza brankové čáry přihrál Červený Tvrdíkovi, který snížil. Všechny tři góly od sebe dělilo pouhých 39 vteřin.

Po dvou minutách druhé části bylo v Hradci ještě veseleji. Kapitán Šimánek totiž využil přesilovou hru a domácí se tak poprvé na Spartu dotáhli. Podruhé se o vyrovnání postaral Valcourt, který tečí zužitkoval Koptovu střelu od modré a odpověděl tak na branku Formana. Vyrovnaný stav panoval dlouho, do třetí části totiž oba týmy nastoupily mnohem opatrněji.

Klíčová událost celého zápasu se odehrála čtyři minuty před koncem třetí části. Kumstát se řítil sám na Kantora, pokus mu ale nedovoleně překazil Jank a sudí nařídili trestné střílení. Vysoký útočník Sparty ho proměnil střelou mezi brankářovy betony. Sparta tak postoupila v nejkratší možné době mezi poslední čtyři týmy soutěže.

Zlín a Kometa mají do semifinále stejně blízko

Podobně jako Hradec i Zlín vyrukoval na svého soupeře s novou tváří v brankovišti. Štůralu nahradil Kašík. A ze své pozice sledoval, jak jeho spoluhráči na druhém konci kluziště postupně odskakují Kometě ve skóre. Domácí oproti úvodnímu zápasu ve Zlíně zlepšili pohyb a nasazení a brzy se dočkali odměny, když se Ondráček ve 14. minutě poprvé prosadil.

Další góly zařídili ve druhé části Jakub Svoboda, Kubiš a Vlach. Po čtvrtém inkasovaném gólu opustil brankoviště Čiliak a do brány se postavil Falter. První branku Komety pak zařídil Mrázek a pouhé čtyři vteřiny před koncem druhé části se prosadil také Němec. Jakékoliv myšlenky na zvrat ve vývoji utnul po třech minutách třetí třetiny svým druhým gólem v zápase Ondráček. Zlín dovedl zápas do vítězného konce a srovnal stav série na 2:2.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 4. zápasy:
Hradec Králové - Sparta 3:4
Branka: 10. Tvrdík, 22. Šimánek, 36. Valcourt - 9. Buchtele, 10. Mikuš, 26. Forman, 56. Kumstát z tr. střílení. Konečný stav série: 0:4.
Zlín - Brno 5:3
Branky: 14. Ondráček, 26. Svoboda, 32. Kubiš, 36. Vlach, 43. Ondráček - 37. Mrázek, 40. Němec, 55. Káňa. Stav série: 2:2

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec