Hlavní obsah

Zemětřesení obhájcům prospělo. Jen ať to takhle pokračuje, přál si zlínský asistent Jurík

Zlín

Zemětřesení ve zlínské sestavě zabralo. Po nepovedeném nedělním duelu se obhájci titulu ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání extraligového play off výrazně zvedli, a přestože za čtyřgólového vedení polevili, díky vítězství 5:3 srovnali stav série s Brnem na 2:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jiří Ondráček, autor první zlínské branky ve čtvrtém čtvrtfinále extraligy proti Brnu.

Článek

„Oproti předchozímu domácímu utkání jsme výrazně zlepšili pohyb a mnohem víc jsme se tlačili před soupeřovu branku. A dařilo se nám v koncovce," pochvaloval si útočník Jakub Svoboda, který k zlínskému triumfu přispěl důležitým gólem na 2:0 na začátku prostřední dvacetiminutovky. „Snažil jsem se zpracovat puk po Holíkově přihrávce bruslí na hokejku, ale místo toho zřejmě rovnou doklouzal do sítě," popsal šťastnou trefu hráč, který ještě na podzim oblékal brněnský dres.

To Antonínu Honejskovi, jenž naopak před rokem slavil titul se Zlínem, avšak v neděli zde zařídil výhru Kometě, se tentokrát v koncovce tolik nevedlo. Ve 22. minutě mohl v sólu vyrovnat na 1:1, ale ztroskotal na navrátilci do zlínské branky Kašíkovi, který byl hrdinou loňského finále. „Plánoval jsem kličku do bekhendu a chtěl jsem Liborovi prostrčit puk mezi nohama, ale on mi do toho skočil a já jsem ho už nestihl přehodit. Zápas se mohl vyvíjet jinak," litoval Honejsek neproměněné tutovky.

V obvyklém složení jen Vlachova formace

Kromě nasazení Kašíka vyrukovali Zlíňané na Kometu i s dalšími změnami. Pohromadě zůstala pouze obranná dvojice Holík - Žižka a také útoky doznaly řady změn. V obvyklém složení nastoupila pouze třetí Vlachova formace. „Zvítězili jsme, tak nám zřejmě korektury ve složení týmu prospěly. Kéž by to takhle pokračovalo," přál si zlínský asistent Juraj Jurík. Podle něj Zlíňanům pomohl i důkladný rozbor chyb z prvního domácího střetnutí. „Hráčům jsme domlouvali my trenéři a proslov v kabině měli i někteří starší hráči," prozradil.

Závěr výtečně rozehraného střetnutí si ovšem mistr zkomplikoval. Kometa pět minut před koncem snížila na 3:5 a vzápětí dopravil puk do sítě i Malec, avšak gól nebyl kvůli spornému postavení brněnského hráče v brankovišti uznán. „Škoda, poslední minuty to mohlo být ještě drama," posteskl si forvard Komety Petr Mrázek. „Jednu výhru ovšem ze Zlína vezeme, ve čtvrtek před našimi fandy musíme zase zabrat my," předsevzal si.

Do té doby se ovšem dá čekat pořádná bouřka také v kabině Komety. „Tentokrát mohu pochválit pouze kapitána Čermáka a Káňu. Ostatní hráči podali podprůměrný výkon, musíme si důrazně promluvit o přístupu k play off," plánoval naštvaný kouč Brňanů Vladimír Kýhos.

Reklama

Související témata: