Hlavní obsah

Ostuda! Tohle nebyl důstojný konec, naštvala hradeckého Kudrnu série se Spartou

Hradec Králové

Pogratuloval Spartě k postupu do semifinále play off, podle něj naprosto zaslouženému. Hokejového útočníka Jaroslava Kudrnu však mrzelo, jak moc Hradec Králové Pražanům vstupenku mezi nejlepší kvarteto týmu usnadnil. „Vlastně ani nevím, jestli jsem za celou svou kariéru někdy prohrál 0:4 na zápasy. Je to pro mě asi nejkrutější porážka v kariéře. Ostuda, fakt šílený,“ říkal.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jan Piskáček ze Sparty a Jaroslav Kudrna z Hradce Králové ve čtvrtém čtvrtfinále play off extraligy.

Článek

„Sparta byla o ten pověstný krůček lepší. Školila nás v přesilových hrách, postoupila zaslouženě," připomínal Kudrna, že Holešovičtí v sérii vstřelili hned devět z šestnácti branek při hře v početní převaze. „0:4 je krutý výsledek, jenže celou sérii jsme dotahovali, v sérii jsme vedli jen jednou (ve druhém zápase)," uvědomuje si devětatřicetiletý forvard.

„A to nás stálo hodně psychických i fyzických sil. A když už se nám podařilo vyrovnat, Sparta nám zase odskočila. Od druhého zápasu to z naší strany vypadalo jako play-off, ale bohužel to bylo málo. Kvalita byla na jejich straně," ví Kudrna a stále mu leží v žaludku úvodní duel série.

Kudrna: První zápas? To byl od nás přátelák

V něm Východočeši po matném výkonu ani jednou neskórovali a prohráli 0:3. „To byl z naší strany téměř přátelák. Snad si z toho kluci vezmou ponaučení a další roky se k tomu postavíme jinak. Je potřeba si uvědomit, že přístup musí být daleko jiný hned od začátku."

Hradec tak po získání extraligové licence od Českých Budějovic končí i ve druhé sezóně v nejvyšší soutěži ve čtvrtfinále. „Jak jsem před play off říkal, že to dopadlo super, když jsme postoupili přímo do čtvrtfinále, tak teď bych to přehodnotil, že až tak dobrá sezóna to nebyla. Hodnotím ji podle konce, jestli byl alespoň trošku důstojný. A to letos nebyl," myslí si Kudrna.

Hradeckému rodákovi a odchovanci klubu končí v létě smlouva. A sám neví, jestli bude ve městě pod Bílou věží pokračovat. „Chuť do hokeje mám pořád. Záleží ale na tom, s čím přijdou trenér a manažer klubu."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice