Hlavní obsah

Žádné bláznění dopředu. U naší branky musíme být pořád v pěti, říká třinecký Hrňa

Mladá Boleslav/Třinec

Nepředvádějí zatím žádný útočný festival. Hokejisté Třince ve čtvrtfinále extraligového play off sázejí hlavně na defenzívní preciznost a s dobrou výchozí pozicí z domácího ledu chtějí dnes v Mladé Boleslavi urvat postupový mečbol (hraje se v 17:30 h, o deset minut dříve začíná zápas Pardubice - Litvínov, který vysílá ČT Sport, obě utkání můžete sledovat v on-line reportáži na Sport.cz).

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Třinecký útočník Erik Hrňa (vpravo dole) se spoluhráči Tomášem Linhartem (vlevo) a Lukášem Galvasem.

Článek

„Nesmíme si myslet, že při vedení 2:0 v sérii bude další práce na ledě snadná, nebo snad začít bláznit v útoku. U naší branky musíme být pořád v pěti, to nese ovoce," tvrdí třinecký útočník Erik Hrňa. Plán pečlivě bránit Oceláři nemění. „Dál chceme napadat i dobruslovat soupeře, a tím ho nepouštět do šancí," naznačuje obránce Josef Hrabal.

Z boleslavské kabiny ale znějí hlasy, že se jich favorit musí bát. „Tušili jsme, čím bude soupeř vzdorovat. Výborně bruslí, v domácím prostředí bude ještě nepříjemnější. Poženou ho diváci, musíme být nachystáni na další úporný zápas," ví trenér Jiří Kalous, podle nějž Oceláři zůstávají nohama na zemi. „Nikdo si nemohl myslet, že jim budeme dávat 10:0. Zjistili jsme, co na ně platí, teď jde o to, všechno dodržet na ledě," uvažuje i Hrabal.

„Play off je o tom, kdo ustojí hru do těla a osobní souboje, předvádí jednodušší hokej a prokáže efektivnější koncovku," líčí na klubovém webu útočník Daniel Rákos. Oceláři však postrádají několik klíčových hráčů, včetně kapitána Klesly a elitních útočníků Adamského s Polanským. „Už jsme na to trošičku zvyklí. Vlastně celou sezónu nehrajeme v plné sestavě a i tak jsme vyhrávali," dodává Rákos.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno