Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 1:3Stav série 0:3Litvínov vyhrál v Pardubicích a je krok od semifinále

Pardubice

Hokejisté Litvínova vyhráli ve třetím utkání čtvrtfinálové série na ledě Pardubic 3:1, vedou 3:0 na zápasy a jediná výhra je dělí od postupu do semifinále. Dvěma góly zařídil úspěch Vervy útočník Peter Jánský. Postup mezi nejlepší čtyři, na který čekají od roku 2000, mohou Severočeši dovršit už ve středu, kdy se bude hrát od 18:00 opět v Pardubicích.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník Litvínova Jakub Petružálek se raduje z gólu.

Článek

Do sestavy Pardubic se vrátil po otřesu mozku útočník Cetkovský a místo gólmana Kristana, který chytal v druhém duelu v Litvínově, se mezi tyčemi objevil osmnáctiletý Vejmelka. Úvod utkání patřil Litvínovu a ve třetí minutě otevřel skóre při Marcinkově vyloučení Petružálek, který z pravého kruhu prostřelil mladého pardubického gólmana mezi betony.

Další ránu na Vejmelku vyslal Kubát. Defenziva domácích chybovala a Východočeši mohli být rádi, že Hübl při úniku přestřelil a Jánský v další šanci minul. V osmé minutě ale už svou další možnost Jánský proměnil.

Jedinečnou šanci na snížení měl za pět minut pardubický kanonýr Sýkora, ale u levé tyče po Zohornově přihrávce před odkrytou brankou trefil jen ležícího Francouze. Při dalším Marcinkově trestu minul Ručinský. Na konci úvodní části trefil domácí bek Čutta z úhlu jen boční síť.

Sýkorův gól obrat v zápase nepřinesl

Gólu, teprve druhého v sérii, se Pardubice dočkaly ve 25. minutě, kdy se dostal k puku před litvínovskou brankou Sýkora a ránou k levé tyči nedal Francouzovi šanci. Domácí se snažili tlačit za vyrovnáním a Severočeši hrozili z brejků.

Odolali při trestu kapitána Trávníčka, který pak mohl ve 35. minutě po kombinaci Petružálka a Gerháta zvýšit. To se povedlo vzápětí Jánskému, který při Gašparovičově vyloučení projel lehce za obranu a překonal Vejmelku blafákem do bekhendu mezi betony. Litvínov se ještě v závěru druhé části ubránil při Kubátově trestu.

Pardubice se v závěrečné části marně snažily dostat do tlaku, protože Litvínov pozorně bránil a dovolil soupeři minimum šancí. V ojedinělé byl Zohorna, ale Francouz jeho pokus kryl. Na druhé straně zahrozil z brejku Petružálek.

Naději na zvrat nevykřesali domácí ani v 53. minutě při Kubátově vyloučení, kdy po Sýkorově ráně zasáhl Francouz betonem i proti dorážejícímu Zdráhalovi. Litvínovská opora vykryla i Radilův pokus z úhlu. Hosté si v závěru náskok bez problémů pohlídali.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Verva Litvínov 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 24. P. Sýkora (Cetkovský) - 3. Petružálek (R. Hanzl, Kubát), 8. Jánský (Hübl, T. Pavelka), 36. Jánský (Kubát, Francouz). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Diváci: 8365. Stav série: 0:3.
Pardubice: Vejmelka - J. Zdráhal, Čáslava, Kolafa, Čutta, Benák, Havlík, Ščotka - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Gašparovič, Marcinko, Tybor - Radil, Nahodil, Starý - Moučka, Venkrbec, Poulíček. Trenéři: Říha st. a Říha ml.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Štindl, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: