Hlavní obsah

Galvasův gól navedl Oceláře na cestu k mečbolu: Věděli jsme, že potřebujeme nahodit motory

Mladá Boleslav

Třetí vítězství Ocelářů ve čtvrtfinálové sérii a zase jen o gól. Třinecké hokejisty hnala touha napravit ztracený předchozí duel a nechtěli v extraligovém play off už připustit další komplikaci na boleslavském ledě. Nakonec si výsledkem 2:1 urvali na cestu domů vyhlídku postupu, v pátek mohou ve svém prostředí proměnit mečbol.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Vladimír Dravecký (uprostřed) se raduje se spoluhráči z Třince Martinem Adamským (vpravo) a Tomášem Linhartem (vlevo). V popředí zády zleva Lukáš Galvas a Jiří Polanský.

Článek

Přitom domácí hned při druhém střídání udeřili z brejku, Pacovský v 68. vteřině zakončil přečíslení. „Říkali jsme si, hlavně nedostat první gól. No a vidíte, hrálo se sotva minutu a měli jsme ho tam. Ale nepanikařili jsme, ještě bylo dost času obrátit vývoj," říkal útočník hostů Jiří Polanský.

Oceláři i bez nových marodů Žejdla s Trončinským přinutili Růžičku v boleslavské brance jen za první třetinu k devatenácti zásahům. Na začátku další už nezabránil dvojitému gólovému úderu hostů. Bylo odehráno jen padesát sekund, když hned po vyhraném vhazování pálil Lukáš Galvas. „Věděli jsme, že potřebujeme nahodit motory, daleko víc makat, jít do střel a tlačit se do branky," říkal autor vyrovnávací trefy.

O 127 vteřin později se prosadil i Dravecký po kombinaci všech členů Polanského útoku. „Z minulého zápasu jsem měl pocit, že jsme jako celá lajna mužstvu ničím nepomohli. V tom duchu proběhl i náš ranní pohovor s trenérem, kde jsme si řekli jasně, co musíme dělat, abychom se zlepšili a poučili z chyb," vykládal třinecký centr.

Promarnili přesilovku pět na tři

Boleslav dřela do úmoru, ale přece jen neměla už takovou šťávu a sílu ji bralo, že narážela na precizně fungující třinecký hokejový stroj. „Předvedli jsme ve srovnání s úterkem razantně odlišný výkon," uvědomoval si Polanský. „Když jsme získali skóre utkání na svou stranu, bylo to hlavně o tom výsledek ubojovat, hrát jednoduše a dostávat puk do bezpečí od naší branky," uvažoval Galvas.

Domácí měli k vyrovnání nejblíž asi při Lencově tyčce v polovině třetího dějství, jinak promarnili přesilovku pět na tři a nic nevymysleli ani při více než minutové power play. „Třinci zase stačilo využít o šanci víc, a pak ukázal, jak má silné a zkušené mužstvo. Umí těsný výsledek pohlídat," tvrdil domácí obránce Matěj Stříteský.

„Vybrali jsme si slabší úsek hry na začátku druhé části, což soupeř nemilosrdně potrestal. Kdyby mě někdo před sérii ale řekl, že největšímu favoritovi extraligy dokážeme takhle vzdorovat, dám mu mokrý hadr na hlavu," vykládal asistent domácího kouče Marian Jelínek. „Ještě nesmíme lítat v oblacích. Platí přesně to, co se pořád říká: poslední krok je nejtěžší," upozorňoval Galvas.

Reklama

Související témata: