Hlavní obsah

Třinec už si bukoval v Mladé Boleslavi hotel

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Když mladoboleslavský hokejista Tomáš Hyka necelých pět minut před koncem třetí části poslal svůj tým na ledě Třince do vedení, vypadalo to, že se oba týmy přesunou k šestému utkání do Mladé Boleslavi. Jenomže třinecký závěr byl famózní. Nejprve Martin Adamský s prázdnou brankou v zádech minutu a půl před třetí sirénou vyrovnal, a když do konce zbývalo pouhých jedenáct vteřin, poslal obránce Tomáš Linhart ranou od modré svým premiérovým gólem v sezóně favorita do semifinále play off.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jiří Polanský z Třince se raduje z vítězné branky nad Mladou Boleslaví.

Článek

„Křiknul jsem si na Ádu (Adamského), dostal jsem puk, tak jsem to plácnul na bránu a padlo to tam. Věřil jsem, že těch jedenáct vteřin do konce už bychom mohli uklepat," popisoval autor postupového gólu Tomáš Linhart.

„Ještě teď mi zvoní v uších, jak tam mlátil hokejkou," doplnil spoluhráče asistující Adamský. „Ale udělal to dobře, protože jinak bych mu nepřihrál. Byl jsem zády do hry a neviděl jsem ho. A je jedno, že tam měl celou sezónu sněhuláka. Trefil se teď a postupový gól bereme," líčil Adamský.

Útočník, který do série naskočil až ve třetím zápase, se na obratu podílel nejvíce. „Ale když jsme dostali ten třetí gól, říkal jsem si, že je to všechno v pr..li. Fakt jsme si mysleli, že pojedeme zpátky do Boleslavi. Už jsme si tam bukovali hotel, naštěstí to musel Jarda Kameš zase zrušit," popisoval Adamský.

Mladoboleslavští měli k třetí domácímu duelu velmi blízko, i proto bylo v jejich kabině po zápase mrtvolné ticho. „Ten puk jsem ucítil, až když mi proklouzával pod rukou," líčil rozhodující moment série brankář Martin Růžička. „Věřili jsme, že to už dohrajeme. Jsme teď smutní, ale odehráli jsme s nejlepším týmem extraligy vyrovnanou partii a mít trochu více štěstí teď v tom závěru, mohli jsme je trápit dál," řekl gólman.

„Je mi to strašně líto, že to nedopadlo, protože jsme byli celý zápas lepší. Za minutu jsme dostali dva góly a bylo po všem. Ale před týmem smekám," svěřoval se útočník Lukáš Pabiška, který ve druhé třetině z přesilové hry vyrovnával na 2:2. „Říkalo se, že jsou barážový klub, ale to jejich BK už opravdu znamená bruslařský klub. Dělali nám velké problémy a smekám před nimi klobouk. Sice prohráli 1:4, ale hráli výborně," hodnotil sérii Adamský.

Reklama

Související témata: