Hlavní obsah

Zlínský brankář Kašík dostal trest za předstírání zásahu do masky

Disciplinární komise extraligy potrestala zlínského brankáře Libora Kašíka pokutou ve výši deseti procent základní měsíční odměny za to, že předstíral zásah do masky a vynutil si přerušení hry. Disciplinární komise jeho jednání ve 33. minutě čtvrtečního pátého utkání čtvrtfinálové série na ledě Komety Brno vyhodnotila jako nesportovní chování.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík inkasuje gól.

Článek

„Brankář Libor Kašík reagoval na kotouč vystřelený protihráčem Petrem Kubošem, který zasáhl v předbrankovém prostoru protihráče Jana Káňu. Přestože se ho kotouč nedotkl a nedošlo ani ke kontaktu s protihráčem, přestal hrát a předstíral zásah do masky, aby rozhodčí přerušil hru," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý v tiskové zprávě.

Disciplinární komise na podněty klubů řešila ze stejného duelu také zákroky brněnského obránce Tomáše Malce na útočníka Zdeňka Okála a také Okála na zadáka Komety Jozefa Kováčika. V obou případech neshledala důvod k potrestání a řízení zastavila.

Série Zlína s Kometou Brno bude pokračovat dnes a Kometa za stavu 3:2 na zápasy může na ledě úřadujícího mistra dovršit postup do semifinále.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice