Hlavní obsah

Vary konečně daly ve Zlíně branku, na vítězství to nestačilo

Hokejisté Karlových Varů sice dokázali po dvou letech a osmi měsících skórovat na ve Zlíně, ale na úspěch jim to nestačilo. Obránce Lukáš Krajíček, jenž po dlouhých 298 minutách ukončil střeleckou mizérii Západočechů na zlínském ledě a gólmanovi Igoru Murínovi zhatil myšlenky na třetí čisté konto v sezóně, se totiž trefil až za stavu 3:0 pro domácí a jen snížil.

Článek

Vítězný celek vstřelil dvě branky v přesilových hrách, jednou se trefil i v oslabení.

Když si odpykávala trest nová posila celku Hamé Pištek, blýskl se Král, který na sebe navázal protihráče a nahrál Melenovskému na úvodní branku zápasu. Západočeši pak byli mnohem aktivnějším týmem a gólman Murín musel zasahovat častěji než jeho protějšek.

Dvakrát na něj nevyzrál Kumstát, vyrovnat nedokázal ani Dvořák. Zblízka se neprosadili ani dorážející Nedorost se Skuhravým. V 17. minutě se Murín zaskvěl parádním zákrokem, když u levé tyče skluzem vytěsnil ránu Kumstáta.

Na začátku druhé části hostující kouč Venera stáhl sestavu na tři útoky a jeho celek byl nadále velmi nebezpečný. V 31. minutě ovšem při přečíslení Král obešel Němce, ale z mezikruží Čechmánka neprostřelil. O dvě minuty později Král nabídl chybou v rozehrávce sólový únik Kumstátovi, jehož střelu však zlínský gólman vyrazil.

Zlínu mohl získat dvoubrankový náskok Melenovský, který se v přesilovce ocitl sám před Čechmánkem, jenže pálil těsně vedle pravé tyčky. Domácí se v početní výhodě ale přece jen dočkali, karlovarský brankář vyrazil střelu Blaťáka a Jenáček se při dorážce nemýlil.

Západočeši nedokázali kontrovat ani při dvojnásobné přesilovce, zato domácí stejnou výhodu dokázali proměnit ve zvýšení náskoku. Po Králově nahrávce se přesně trefil obránce Hamrlík. Ve zbývajícím čase si Zlínští hlídali náskok, jejich tvrz padla až v 56. minutě, kdy skončilo v síti Krajíčkovo nahození.

Hamé Zlín - Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Melenovský (Král), 39. Jenáček (Blaťák, M. Hamrlík), 48. M. Hamrlík (Král) - 56. Krajíček (Skuhravý). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6, navíc Pech (Vary) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4358.
Zlín: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Vosátko, Zubíček, Nosek, Malinský, Houdek, Galvas - Barinka, Král, Melenovský - Okál, M. Čech, I. Rachůnek - Mokrejš, Kristek, Záhorovský - Jenáček, Kovář, Pištek. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Vary: Čechmánek - Duben, Ptáček, Němec, J. Polák, Macholda, J. Řezníček, Krajíček - Petr Kumstát, Skuhravý, A. Nedorost - M. Dvořák, Alinč, Košťál - Pech, Hurtaj, Kraus - Milan Procházka, Vak, Bednařík. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: