Hlavní obsah

Další člen zlaté generace se loučí. Čajánek ukončil kariéru

Aktualizováno

Trojnásobný světový šampión Petr Čajánek ukončil svou bohatou hokejovou kariéru. Devětatřicetiletý zlínský útočník své rozhodnutí oznámil bezprostředně po porážce Beranů 0:5 na ledě brněnské Komety v sedmém čtvrtfinálovém duelu play off extraligy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejový útočník Petr Čajánek ukončil po vyřazení Beranů aktivní hráčskou kariéru.

Článek

"Odehrál jsem poslední zápas. Na tom se nic nezmění," řekl po zápase novinářům. "Teď si chci trochu odpočinout a užít si dětí," dodal kapitán hostů, jenž byl rád za výrazné herní zlepšení Beranů v druhé polovině sezóny. "Může nás těšit, že jsme po zpackaném úvodu sezóny byli Brnu v sérii tak zdatným soupeřem."

Zlínský kapitán Čajánek zvažoval ukončení hráčské kariéry již loni po zisku mistrovského titulu, nakonec se však rozhodl ještě pokračovat.

Čajánek se vrátil do Zlína v roce 2011 po působení v ruském Petrohradu. V dresu české reprezentace absolvoval šest mistrovství světa. Třikrát se radoval ze zlata (2000, 2001 a 2005). Zahrál si na třech olympijských hrách, přičemž z Turína 2006 si odvezl bronz. V národním mužstvu skončil v únoru 2010 po OH ve Vancouveru s bilancí 152 zápasů a 34 branek.

Čajánek okusil v kariéře i zámořskou NHL. V dresu St. Louis Blues nastoupil k 269 utkáním, v nichž zaznamenal 153 bodů (46+107).

Reklama

Související témata: