Hlavní obsah

V semifinále jsou nejlepší týmy, nejde si vybírat, má jasno Hübl

Litvínov

Nejproduktivnější hráč základní části hokejové extraligy Viktor Hübl z Litvínova nebude chybět ani v semifinále play off, kam se severočeský klub probojoval po dlouhých patnácti letech. Až v pondělním pozdním večeru se Litvínovští dozvěděli, že jejich soupeřem bude Kometa Brno. „Chceme si semifinále užít a něco v něm uhrát,“ prohlásil Hübl před nadcházejícím blokem zápasů v boji o finále v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovského Viktora Hübla z rozhodujícího gólu v prodloužení s Pardubicemi.

Článek

Jak hodně jste si v Litvínově oddechli po zvládnuté čtvrtfinálové sérii play off s Pardubicemi?

Hlavně jsme chtěli potvrdit výsledky i výkony ze základní části, která se nám vydařila. Po loňském jedenáctém místě jsme udělali nečekaný skok až na druhou příčku a sami jsme cítili, že se k nám upínají velká očekávání. A jsme rádi, že jsme se dostali mezi elitní čtyřku i v play off. Ale nebylo to snadné, Pardubice se od třetího zápasu zvedly a moc si postupu přes ně vážíme.

Vyhrál jste kanadské bodování po základní části, ale v play off jste skóroval až v pátém utkání, které jste rozhodl v prodloužení. Nebyl jste nervózní při čekání na gól?

To jsem neřešil. Důležité branky stříleli další kluci, především Jakub Petružálek. Bylo jedno, kdo dá góly. A v tom, že jsem se v prvních čtyřech zápasech netrefil, jsem se nepitval. Vyšlo to na mě až v pátém zápase - a beru gól znamenající postup jako výsledek práce celého týmu. Moje prvenství v produktivitě po základní části je příjemné, ale v play off jde o víc, tedy o medaile pro mužstvo.

Pociťujete před čtvrtečním startem semifinálové série napětí?

Především se na to člověk těší. Věřím, že nebudeme stresovaní, jelikož začínáme před vynikajícími domácími fanoušky, kteří jsou pro nás hnacím motorem. Chceme dál poctivě pracovat, hodláme si semifinále užít a zároveň doufáme, že ještě něco uhrajeme.

Na jméno soupeře jste ale museli čekat až do pondělního večera! A bude to Kometa Brno!

O svém postupu jsme měli jasno od pátku, ale nijak jsme nespekulovali, kdo na nás vyjde, jestli Brno, nebo Sparta. V semifinále jsou čtyři nejlepší mužstva a těžko se dá vybírat. Snažili jsme se během víkendu zregenerovat síly. A od úterý se začínáme speciálně připravovat na Kometu.

Co rituály spojené s cestou v play off?

Každé mužstvo má svoje zvyklosti, ale zpravidla je předem neprozrazuje. Platí to i pro Litvínov, takže ty rituály pro semifinále si zatím nechám pro sebe, aby zůstaly jen v kabině (úsměv).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice