Hlavní obsah

FANTASY: Hokejové play off pokračuje semifinálovými zápasy

Čtvrtfinálové duely play off extraligy ovládli favorité. Pouze série mezi Zlínem a Brnem se protáhla až do sedmého zápasu. Kometa nedala v rozhodujím souboji Beranům šanci a zvítězila 5:0. Hokejisté Komety se v semifinále střetnou s Litvínovem. Druhou dvojici tvoří Třinec a Sparta.

Kapitánské céčko má tentokrát Jakub Klepiš.

Článek

Litvínov se probojoval do semifinále po dlouhých patnácti letech. Podíl na tomto historickém úspěchu měl brankář Pavel Francouz. Verva ovládla na domácím hřišti oba úvodní duely této série a i první zápas na půdě Východočechů. Pardubice však nedaly svou kůži lacino. Čtvrtý zápas vyhrály 3:2 v prodloužení a i páté střetnutí na ledě Chemiků muselo rozřešit až prodloužení. V něm Východočeši nakonec podlehli soupeři 1:2.

Hübl načasoval trefu na ten nejlepší moment

Litvínov nemohl v pátém duelu série dlouho překonat famózního Roberta Kristana. Nakonec se to podařilo Jakubu Petružálkovi, který poslal zápas do prodloužení. Vítězný gól celé série vsítil v nastaveném čase Viktor Hübl. Pro nejproduktivnějšího hráče základní části to byla sice první trefa ve vyřazovacích bojích, ale přišla v ten nejlepší moment. Verva neprohrála na stadiónu Ivana Hlinky již 13 utkání v řadě!

Petružálek vstřelil v play off již 4 góly, což je nejvíce ze všech hráčů Litvínova. Francouz se může zatím pochlubit fantastickým průměrem 1,13 obdržených branek na zápas, přičemž jeho úspěšnost zásahů činí 95,24%.

Boleslav statečně vzdorovala Třinci

Mladá Boleslav patří k nejpříjemnějším překvapením letošní sezóny. Postup do předkola play off a následná výhra ve čtvrtfinále nad Plzní byla pro extraligového nováčka přímo pohádková. I v sérii proti favorizovanému Třinci podali hráči Bruslařského klubu úctyhodný výkon.

Přestože Oceláři nakonec zvítězili 4:1 na zápasy, vždy vyhráli pouze o gól. Velmi dramatický byl závěrečný zápas celé série. Necelé dvě minuty před koncem totiž vedli Středočeši 3:2. Třinec však při hře bez brankáře vyrovnal a jedenáct vteřin před koncem zasadil Boleslavským smrtící ránu obránce Tomáš Linhart, který svým premiérovým zásahem v sezóně poslal vítěze základní části do semifinále proti Spartě. Pražané hladce porazili ve čtvrtfinále Hradec Králové 4:0 na zápasy.

Nejproduktivnějším hráčem Slezanů v play off je Jakub Klepiš. Třicetiletý útočník vstřelil v pěti zápasech dva góly a na tři přihrál. Činí se i Erik Hrňa. Nejlepší střelec letošního ročníku soutěže má na svém kontě čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí.

Reklama

Související témata: