Hlavní obsah

Kouzlo extraligové baráže: rozhoduje psychika

Praha

Baráž o hokejovou extraligu, která dnes začíná, má existenční příchuť hlavně pro Olomouc a pražskou Slavii, které se budou ve dvanácti kolech snažit v konfrontaci s nejlepšími dvěma celky první ligy uchovat příslušnost k nejvyšší soutěži.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radující se chomutovští hráči - (zleva) Marek Hovorka, Brett Skinner a Jan Rutta. Probojují se do extraligy?

Článek

V Edenu si dobře uvědomují, že mají po špatné sezóně opravdu poslední naději na záchranu. „Na to, co bylo, se člověk nesmí dívat. Chceme baráž odstartovat s čistou hlavou, a hlavně chytit začátek, od toho se bude odvíjet i psychika celého mančaftu. Je to hlavně o nás, co dokážeme předvést," burcuje kapitán slávistů Jaroslav Bednář, aby po dvaceti letech nepřetržitého působení mezi elitou nepřišel pád do nižší soutěže.

Na Hané jde také o všechno, nicméně baráž se tam hraje už třetím rokem po sobě. „Uspěli jsme při útoku zespoda, když se od nás tolik nečekalo. Nyní musíme hájit pozici mezi elitou v psychicky náročných utkáních, která bez milosti odhalí skutečnou sílu týmu. Tíha soutěže nás ale nesmí svazovat víc, než je zdrávo," míní trenér Olomouc Petr Fiala.

Ve hře jsou pouze dvě místenky na příští sezónu mezi elitou, kam se přitom chce vrátit za každou cenu Chomutov. „Přece jen bychom neměli být pod takovým tlakem jako mužstva ze spodku extraligy, nicméně očekávání fanoušků i vedení klubu je veliké. Na ledě to musí kluci zvládnout s absolutním nasazením a nebýt ustrašení," uvažuje trenér Břetislav Kopřiva, jenž kouzlo baráže vidí v tom, že rozhoduje hlavně psychika.

Zatímco tři dosud zmíněné celky mají účast v extralize jako jasný úkol, pro České Budějovice by postup byl spíš splněným snem. „Těžko říct, jestli to pro nás je výhoda. I když soupeři budou mít víc nůž na krku, rozhodně se nechceme stavět do role odevzdaného outsidera," tvrdí kouč Motoru Petr Rosol.

Baráž - 1. kolo, dnes v 18:00:
Olomouc - České Budějovice (on-line na Sport.cz)
Slavia - Chomutov (on-line na Sport.cz)
Kterému týmu nejvíc přejete účast v příští extraligové sezóně?
Olomouci
24,8 %
Slavii Praha
11,3 %
Chomutovu
17,8 %
Českým Budějovicím
46,1 %
Celkem hlasovalo 2177 čtenářů.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články