Hlavní obsah

Litvínov žije hokejem, fanoušci čekali na lístky od brzkého rána

Litvínov

Hokejová horečka zachvátila Litvínov. Druhý tým základní části extraligy si ve čtvrtfinále s přehledem poradil s Pardubicemi a díky výborným výkonům dává vzpomenout nejen na rok 2000, kdy se mezi nejlepším kvartetem objevil naposledy, ale i na rok 1996 a finále se Vsetínem.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Litvínova oslavují gól.

Článek

Fanoušci věří, že přišel ten pravý čas a naplní se sen mnoha generací litvínovského hokeje o historickém titulu. "Už během sezony mě občas v obchodě nebo u zimáku oslovili fanoušci s tím, jak moc nám drží palce a že cítí, že mužstvo má na to, aby bojovalo o nejvyšší cíle. To bylo příjemné a povzbudivé," řekl dnes ČTK hlavní kouč Radim Rulík.

Lze předpokládat, že Zimní stadion Ivana Hlinky s kapacitou 6011 diváků bude praskat ve švech. Svědčí o tom i velký zájem fanoušků o vstupenky na semifinále s Brnem, na které při dnešním zahájení předprodeje čekali od brzkých ranních hodin. Vyprodáno ale zatím není.

"Ráno byla hodně velká fronta, ale stále jsou volné lístky k stání a je jich několik set. Od zítřejších osmi hodin půjdou navíc do prodeje lístky z nevyzvednutých rezervací permanentkářů," řekl mluvčí klubu Vladimír Novotný.

"Přes tu frontu jsem skoro ani nemohl zaparkovat auto," řekl s úsměvem Rulík. Přestože přímo v Litvínově nebydlí, vnímá, jak velkou událostí pro celé město dosavadní úspěšné tažení hokejistů je. "Samozřejmě to cítíme. Je mi jasné, že místní to asi hodně prožívají a probírají. Kulisa ve čtvrtfinále byla fantastická a věřím, že stejné to bude i proti Kometě."

Velké natěšení a touhu dopřát fanouškům po dlouhé době boj o titul cítí i z týmu. "Čiší to ze všech hráčů, ale počítám, že to asi nebude jen záležitost našeho týmu. Tyto pocity očekávám u všech semifinalistů," řekl kouč.

Reklama

Související témata: