Hlavní obsah

Pardubice pustí Sýkoru do NHL, musí ale vrátit platy

PARDUBICE

Vedení mistrovských Pardubic je ochotno uvolnit útočníka Petra Sýkoru do zámořské NHL, kde hráč podepsal roční smlouvu s Washingtonem. Po jednom ze strůjců extraligového titulu v uplynulé sezóně ale požaduje, aby například vrátil platy od 1. května. A Sýkora podle svých slov momentálně zvažuje, zda se mu za těchto podmínek vůbec vyplatí do zámoří odejít.

Foto: Sport.cz

Stále není jasno, zda Pardubice mohou počítat s Petrem Sýkorou.

Článek

"Odletím do Washingtonu, a tam se mi nemusí dařit. Na základě klauzule ve smlouvě bych se poté mohl třeba za měsíc vrátit do Pardubic. Což si ale nedovedu představit, kdybych jim teď vracel peníze," řekl Sýkora novinářům po dnešním tréninku v pardubické hale. Ve smlouvě má totiž klauzuli, že v případě, že se mu nebude v zámoří dařit, může zamířit zpět do Evropy. A Pardubice budou nadále vlastnit jeho hráčská práva.

Už ho nebaví tahanice s právníky

I proto se hokejista momentálně přiklání spíše ke svému setrvání v extralize. Navíc vzhledem k tomu, že se nezúčastnil tréninkového kempu, klesá jeho šance prosadit se do základního kádru Capitals. "Ve Washingtonu na mě nikdo nečeká. S lidmi z klubu jsem v každodenním kontaktu. Přístup Pardubic nechápou," uvedl Sýkora. Prohlásil, že nemá problém dodržet stávající kontrakt s východočeským klubem. "Mám tu smlouvu ještě na dva roky, klidně ji dodržím," řekl.

Podle posledních informací se alespoň už nemusí bát soudu, kterým mu Pardubice vyhrožovaly. "Při splnění podmínek mě pustí," uvedl Sýkora, jenž se už snaží na současnou svízelnou situaci nemyslet. "Měsíc pořád někde něco řeším a lítám po právnících. Už si chci odpočinout. Mám toho dost," řekl křídelní útočník.

Pardubice: Může odejít, ale ať vše vrátí

Rozhodnutí nebránit Sýkorovi v odchodu do zámoří deklaroval na oficiálních internetových stránkách i generální manažer Zbyněk Kusý. Podle smlouvy mezi mezinárodní hokejovou federací IIHF a NHL upravující podmínky odchody hokejistů za Atlantik totiž Pardubice dostanou za Sýkoru zaplaceno, i když už jednou v NHL působil. "V tuto chvíli nic nebrání Petru Sýkorovi v odjezdu. My jsme spokojeni, dosáhli jsme svého," řekl Kusý na oficiálních internetových stránkách klubu.

V souladu s podmínkami, na kterých se domluvil výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje na svém posledním zasedání a které odeslal na IIHF, ale Kusý požaduje po Sýkorovi, aby vrátil platy od 1. května a "jiné věci, které má v rámci materiálního plnění od klubu", například byt a vůz. "Pokud se Petr rozhodne akceptovat tyto podmínky, může odejít do NHL," uvedl generální manažer Moelleru.

Reklama

Související témata: